Wrap-up december: #boekperweek #prentenboekperweek #HRC2016


Het jaar is nu echt bijna om…
Dat betekent dat mijn leesuitdagingen ook op hun einde lopen! Kijk je mee hoe ver ik gekomen ben met mijn Hebban Reading Challenge, #boekperweek en #prentenboekperweek uitdaging? En wat ik in totaal las in 2017?


#HRC2016 & #boekperweek
(Bij de HRC hoort een Challenge lijst, waarop je 50 categorieën kunt afstrepen, om de uitdaging nog leuker te maken. Tussen haakjes zet ik welke categorie ik heb afgevinkt. Ik heb er 50 gered!)

 • Sherlock Holmes – Geronimo Stilton (recensie)
 • De reuzenperzik – Roald Dahl (een verboden/verbannen boek)
 • Het recht van de sterkste – Carla Norton (vrije keuze) (recensie)
 • Zeesnorren & Monsterdraken – Geronimo Stilton
 • Fatale oversteek – Lone Theils (recensie)
 • Halloweense worstjespudding – Marc de Bel (recensie)
 • De laatste riten – Jess Kidd (recensie)
 • De beste beer van de wereld – A. A. Milne (een jeugdklassieker) (recensie)
 • Sem & Hammie – Krista Okma (recensie)
 • Stil van jou – Sophie Jackson (recensie)
 • Jane Austen, onder vier ogen – Anke Werker (recensie)
 • Hygge – Meik Wiking (recensie)
 • Laat het los & andere tegelsprookjes – Susan Smit
 • Mischling – Affinity Konar (recensie)
 • Stukjes hemelblauw – Sue Durrant (aangeraden in DWDD) (recensie)
 • Grens – Wim Geysen (recensie volgt in januari)

Daarmee komt mijn totaal op 184 boeken! Ruim 3,5 per week. Ik snap zelf niet zo goed hoe 😉 Maar het was duidelijk een heerlijk leesjaar!


#prentenboekperweek

 • Nijntje kleedt zich aan
 • Zo zacht is de Tovertuin
 • Wat doet Nijntje vandaag?
 • Is dat mijn leeuw?
 • Woezel & Pip: Allemaal diertjes
 • Gonnie & vriendjes zoek en vind
 • Woezel & Pip: Welterusten
 • Woezel & Pip: Het groot en klein boek
 • Rupsje Nooitgenoeg
 • Woezel & Pip: Hallo Nederland
 • SinterWoezel & Pietje Pip
 • Bobbi viert Sinterklaas
 • De drie biggetjes (Disney)
 • Het kerstverhaal van oom Dagobert
 • Kerstfeest met Kikker
 • Trolls: het boek van de film (recensie)
 • Dag opa (recensie)
 • Anton en de Spin
 • Mickey’s kerstcadeau
 • Kerstmis (Dick Bruna)
 • De drie biggetjes (Leespluim) (recensie)
 • Raad eens hoeveel ik van je hou in de winter (recensie)
 • Belle en het betoverende kerstfeest
 • Kerstavond met Olaf
 • Poeh speelt voor kerstman
 • Brammert en Tissie: het kerstboompje
 • De sneeuwman (recensie bewaarblik)
 • De sneeuwman en de sneeuwhond
 • Bezig Beertje voert de dieren
 • Hubert de Givenchy (recensie)
 • Raad eens hoeveel ik van je hou: kijk eens wat ik kan
 • Een doodgewone dag (recensie volgt in januari)
 • Boer Boris gaat naar zee
 • De kleine walvis in de winter
 • Belle & Boo en het vrolijke kerstfeest
 • Gewonnen
 • Ik zou wel een kindje lusten

Met deze laatste sprint (ik heb ook even goed gekeken in de kasten van de kinderen naar welke titels ik gewoon vergeten was op te schrijven eerder, misschien zijn dit ze nog niet eens allemaal 😉 ) komt de eindstand qua prentenboeken dit jaar op 156! Dat betekent 3 unieke prentenboeken per week! Ik ben er heel blij mee dat er zo’n groot aanbod aan prentenboeken bestaat, wat een rijkdom als er zoveel te kiezen is om aan je kindjes voor te lezen <3


Ik las ook nog boeken deze maand die ik niet meetel:

 • Het boekendagboek (Invulboek) (recensie)
 • Letters! (Creatief) (recensie)
 • Wetboek voor bloggers – Charlotte Meindersma (Info) (recensie)
 • Inspirerend Leven Nachtboek (Invulboek) (recensie)
 • 365 dingen om te doen met LEGO steentjes (Creatief) (recensie)
 • Manuscript (Engels)
 • Just being Audrey (Engels prentenboek)

Hiermee heb ik totaal 37 “overige” boeken gelezen dit jaar.

Als we voor de grap eens álles bij elkaar optellen, dan kom ik op het mooie getal van 377 boeken in 2017! Meer dan één per dag, in wat voor vorm dan ook. Laat maar weer eens zien hoeveel boeken voor me betekenen <3

Voor 2017 zet ik mijn doel voor de Hebban Reading Challenge & #boekperweek in eerste instantie op 100 boeken, als ik binnenkort freelancer ben hoop ik daar al wat leeswerk per week voor te mogen doen, dus dan hoop ik geen 3,5 boek per week meer te redden 🙂 (al hoop ik natuurlijk heel stiekem wel weer in de buurt te komen!)

Op naar een heel mooi “boekig” 2017!
Fijne jaarwisseling!

-X- Judith

4 thoughts on “Wrap-up december: #boekperweek #prentenboekperweek #HRC2016

  1. Haha, geen huishouden doen, de kinderen aan manlief overlaten 😉 Ik lees gewoon ook erg snel en als de oudste op school zit en de jongste zichzelf vermaakt heb ik bijvoorbeeld al tijd. En kijk vrij weinig tv en ben gewoon veel thuis (ook noodgedwongen, want het lezen is ook een vlucht voor mijn overspannenheid).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.