Halloweense worstjespudding – Marc de Bel

halloweense worstjespudding - marc de bel

‘Volgens directeur De Wolf heeft iemand dit jaar toch wel een zeer waardevol object geschonken.’ […] ‘Een rode diamant uit de Congolese Miya-mijn.’

Korte inhoud
Elk jaar viert de poepchique kostschool waarop de drie dikke boezemvrienden Emma, Rani en Zef zitten een Groot Halloweenfeest, met nadien een veiling van waardevolle voorwerpen. Topstuk dit jaar is een Afrikaanse rode diamant.
Maar een onweer zorgt voor een stroomonderbreking en zet de feestzaal eventjes in het donker. Wanneer de lichten weer aanfloepen, blijkt de kostbare steen spoorloos verdwenen!
Wie heeft die gestolen? En waar heeft de dief de diamant verstopt? Vragen die niet alleen directeur De Wolf, maar ook de wereldberoemde
speurder, Bill Clifford, en Emma, Rani en Zef zich stellen.

‘De… dia… diamant’, hakkelt het lijkbleke schoolhoofd ontdaan.

Auteur & illustrator
Van auteur Marc de Bel en illustrator Mark Janssen las ik eerder een ander “Meisjes met Pit” boek: De ring van koning Schavelingh. De recensie vind je hier.

Emma buigt zich over het schilderij en leest hardop de naam en het jaartal in de rechterbenedenhoek. ‘Marcus Janszoon 1889.’ Ze fronst haar voorhoofd. ‘Nooit van gehoord.’

Mijn mening
Dit is het derde boek in de Meisjes met Pit-reeks, de eerste, De Dromenzuiger van opa Pluizebol, heb ik nog niet gelezen maar dat ga ik zeker nog doen. De tweede heb ik wel gelezen en besproken (zie hierboven) en nu las ik dan de derde: Halloweense worstjespudding.

Op de kostschool van de 10-jarigeย Rani, Emma en Zef zijn de voorbereidingen voor het jaarlijkse Grote Halloweenfeest in volle gang. De musical wordt geoefend, de (vreemde) hapjes worden bereid en de bijzondere objecten voor de veiling worden binnengebracht. Daarbij zit een haarlok van Bob Marley, een schilderij van Marcus Janszoon (vast een voorouder van de illustrator van dit boek ๐Ÿ˜‰ ) en een rode diamant, ongetwijfeld het topstuk van de avond.
Als de dag daar is, de musical een succes was enย de hapjes – o.a. Hallowienerschnitzelkoekjes, Gepekeld Turks Fruit, Halloweense worstjespudding – geserveerd zijn, gaat de veiling van start. Maar dan is er een stroomstoring en als de lichten weer aangaan is de rode diamant verdwenen…

Dit boek voor meisjes met pit, maar ook zeker voor jongens met pit, is weer een genot om te lezen: een tikje spannend, avontuurlijk en erg humoristisch. ร‰n met stoere jongeย hoofdpersonages, want de drie vrienden weten natuurlijk mee te helpen de zaak van de verdwenen diamant op te lossen! Heel erg leuk om (voor)ย te lezen en te bekijken, want de illustraties zijn ook weer heerlijk kleurrijk en grappig. Ik denk dat ik blind alle boeken uit deze reeks op mijn wensenlijst kan zetten!

Halloweense worstjespudding
ISBN 978-94-6131-536-6 – Uitgever: Van Halewyck – 64 pagina’s – Verschenen: juli 2016 – Meisjes met pit-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_584d392ba0ba1_selected-products” products=”9200000060020248″ name=”halloweense worstjes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.