Hubert de Givenchy – Philip Hopman

‘Mama, ik word later modeontwerper,’ zegt Hubert.
‘Mama,’ zegt Audrey, ‘ik word later balletdanseres.’

Korte inhoud
Hubert groeit op in een kasteel. Zijn moeder geeft grote feesten, waar Hubert zich vergaapt aan de mooie jurken. Later wil hij modeontwerper worden. Hij trekt naar Parijs, waar hij zijn droom waarmaakt. Audrey wil later balletdanseres worden, maar ze heeft meer talent voor theater. Ze vertrekt naar Londen, waar ze wordt ontdekt als actrice. Al snel schittert ze op het witte doek. Als Audrey voor haar nieuwste film kleding mag uitzoeken in Parijs, ontmoeten de twee elkaar. En het lijkt wel of de kleding van Hubert speciaal voor Audrey gemaakt is…

Hubert de Givenchy (1927) leerde het vak bij Jacques Fath, Robert Piguet, Lucien Lelong en Elsa Schiaparelli. In 1952 opende hij als jongste Parijse couturier zijn eigen modehuis. Hij innoveerde de mode met zwierige losse kledingstukken. Audrey Hepburn was zijn muze en dierbare vriendin, tot aan haar vroegtijdige dood in 1993.

Opnieuw een prentenboek over mode in de geliefde prentenboekenreeks met Gemeentemuseum Den Haag.

‘Hubert, dit is Audrey,’ zegt Philippe. ‘Audrey, dit is Hubert.’

Auteur & illustrator
“In Egmond ben ik tussen de bollen geboren in 1961. Na de middelbare school in Bergen ging ik in 1980 naar de Rietveld Academie in Amsterdam, waar ik les kreeg van onder andere Thé Tjong-Khing.
Toen ik klaar was met mijn studie, heb ik allerlei baantjes gehad. Na een baantje bij een tekenfilmstudio, kreeg ik langzaamaan mijn eerste illustratie-opdrachten. Mijn eerste boekje heette Een reuze heksentoer. Dat was in 1988. Nu heb ik al meer dan 150 boeken geïllustreerd.
Ik heb veel boeken geïllustreerd van Hans Hagen, bijvoorbeeld Jubelientje. Verder werk ik veel samen met Tjibbe Veldkamp, Nannie Kuiper en Wouter Klootwijk. Mijn prentenboek Temmer Tom kreeg een Vlag en Wimpel, en 22 Wezen een Zilveren Penseel.”

Mijn mening
Als Audrey Hepburn-liefhebber moest ik dit prentenboek gewoon hebben! En uiteraard ga ik ook naar de tentoonstelling in Den Haag binnenkort. Wat lijkt me dat bijzonder…

Op de omslag was ik meteen verliefd: een zeer herkenbare Audrey, knallend roze: prachtig. En de binnenkant is net zo mooi!
Het verhaal over de vriendschap tussen Audrey en Hubert is kort maar krachtig beschreven, in begrijpelijke taal voor kinderen. Hen zal de naam Audrey niets zeggen, maar dat geeft niet, het is gewoon zo al een leuk prentenboek. De illustraties zijn echt zo leuk! Ze zijn mooi, kleurrijk en grappig. Audrey is duidelijk Audrey, dat zou je ook weten zonder de titel van het boek. Echt heel leuk en knap gedaan. En al die prachtige creaties van Hubert de Givenchy…. Ze komen echt tot leven in dit boek!

Een perfect prentenboek voor meisjes en jongens die van mode houden, maar ook zeker een perfect prentenboek voor alle Audrey en/of Hubert de Givenchy fans! Ik ben verliefd <3

Hubert de Givenchy
ISBN 978-90-258-7135-2 – Uitgever: Leopold & Gemeentemuseum Den Haag – 32 pagina’s – Verschenen: november 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.