Blogtour: Stil van jou – Sophie Jackson

‘Dank je wel, maar een lang en gelukkig leven bestaat niet voor mij, dok.’ zei hij zacht. Hij keek op naar Elliot. ‘Ik heb te veel mensen verloren om daar nog in te geloven.’

Korte inhoud
Max heeft het in het leven flink voor zijn kiezen gehad. Zijn drugsprobleem wordt gevoed door de breuk met zijn vriendin Lizzie en het verlies van hun zoontje, evenals door het feit dat hij sinds kort zelf een wees is. Toch lukt het hem met hulp van zijn goede vriend Carter om clean te worden. En dan… ontmoet hij Grace. Grace is net zo lief en mooi als haar naam doet vermoeden. Maar ook zij torst heel wat met zich mee.

Ja, de donkere wolken van haar verleden achtervolgden haar nog dagelijks, maar met dat huis, en nu ook een nieuwe baan, scheen de zon er weer een klein beetje doorheen.

Auteur
“Sophie Jackson is docent Engels. Ze hield altijd al van schrijven, maar wist nooit zo goed wát ze dan moest schrijven. Daar kwam verandering in toen leerlingen haar overhaalden om Twilight te lezen. Ze vond het geweldig! Sophie begon fanfiction te schrijven en de woorden rolden uit haar vingers. Dat leidde uiteindelijk tot Stuk van jou (Engelse titel: A pound of flesh), het eerste deel van een trilogie over liefde achter de tralies. ” Stil van jou is het tweede deel van de trilogie.

Mijn mening
Het eerste deel van deze trilogie was super intens en romantisch, ik had dus veel zin in dit tweede deel en had natuurlijk hoge verwachtingen!

De cover van Stil van jou vind ik in ieder geval net als die van Stuk van jou erg mooi en passend. Geen gezichten, wat ik ook liever niet heb, wel een indruk van de hoofdpersonen (al blijkt zij wel minder blank dan de cover doet vermoeden) en een sexy uitstraling.
Toen ik begon met lezen bleek dat ook dit verhaal me weer meteen in zijn greep had. Eenmaal begonnen kon en wilde ik niet meer stoppen, compleet meegevoerd…

Max, vroeger geen lieverdje en flink aan de drank en drugs, zeker na de dood van zijn zoontje en het vertrek van zijn grote liefde, zit in een afkickkliniek. Het duurt even voor Max leert om zijn gevoelens te uiten, maar hij maakt grote stappen, kickt af en gaat na een tijd de gewone wereld weer in. Daar lukt het hem maar moeilijk te aarden, dus hij gaat er een tijdje tussenuit. Hij logeert bij zijn oom en tante en helpt zijn oom met zijn aannemersbedrijf. Ze werken aan het huis van Grace.
Grace, mooi en lief, heeft ook flink wat meegemaakt en heeft alle redenen om mannen te wantrouwen en zelfs bang voor ze te zijn. Maar vanaf het begin weet ze, ondanks zijn verleden, dat Max anders is. Ze raken bevriend. Grace is een frisse wind in Max zijn leven, maar meer dan vriendschap kan hij haar niet bieden. Het is niet voor hem weggelegd om nog liefde te voelen. Maar toch…

Dit verhaal is romantisch, aangrijpend, mega sexy (oefff, wat een scènes!) en onwijs intens!
Je leeft ontzettend mee met de struggles van de hoofdpersonen en gunt ze het om weer gelukkig te worden. Ondanks dat het wel een voorspelbaar verhaal is, vond ik dat helemaal niet storend, je weet bij een New Adult wel ongeveer hoe het gaat lopen, maar het gaat erom of de auteur me weet te grijpen met het verhaal. En dat heeft Sophie Jackson weer prima voor elkaar met dit boek! Ik heb weer enorm genoten en gesmuld van dit zinderende en meeslepende verhaal. Een perfect vervolg op het eerste deel. Op naar deel drie!

Stil van jou
ISBN 9789401906944 – Uitgever: Zomer & Keuning – 400 pagina’s – Verschenen: november 2016 – Originele titel: An ounce of hope – Vertaald door: Marcel Hagedoorn – Deel 2 van de trilogie

[bol_product_links block_id=”bol_585a382001556_selected-products” products=”9200000066211535,9200000060403042″ name=”stil van jou” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.