Dag opa – Jelleke Rijken & Mack van Gageldonk

Dag opa - Jelleke van Rijken & Mack van Gageldonk

Het is vroeg in de ochtend.
De zon is nog maar net op en Beer wacht op opa.
Vandaag gaan ze samen vissen. Maar waar blijft opa?

Korte inhoud
Beer moet heel hard huilen. Opa is dood. Maar wat betekent ‘dood’ zijn? En hoelang duurt dat? Gelukkig heeft Beer lieve vrienden. Olifant en Kip helpen hem om op een mooie manier afscheid te nemen.

Dan ziet hij opa. Maar… waarom ligt opa daar te slapen?
Ze zouden toch gaan vissen?

Auteur & illustrator
Jelleke Rijken is leerkracht in het basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Voor de klas vertelt ze eigen verhalen, waarmee ze haar leerlingen op het puntje van hun stoel krijgt. Dag opa is haar debuut. 

Mack van Gageldonk is auteur van meer dan dertig kinderboeken. Hij wordt gelezen in vele landen: van China tot de Verenigde Staten.”

dag-opa-2
Mijn mening
Een prentenboek over de dood van een geliefde, heftig, maar ook heel erg mooi dat het er is! De dood is een onderdeel van het leven, ook voor kleine kinderen.

Opa is dood en dat betekent dat hij nooit meer met Beer zal gaan vissen. Beer is heel erg verdrietig. Samen met zijn vrienden Olifant en Kip neemt hij op een mooie manier afscheid en van zijn vrienden leert hij dat hij opa voor altijd met zich meedraagt. Hij hoeft zijn ogen maar te sluiten…

In dit prentenboek wordt het onderwerp dood op een heldere manier aangesneden, zonder eromheen te breien, de dood door de ogen van kinderen.
De tekeningen zijn kleurrijk en lief, maar stralen rust uit, heel mooi bij het ontroerende verhaal. De onderwerpen verlies, ongeloof, verdriet, afscheid en rouw komen allemaal aan bod in dit verhaal, een verdrietig verhaal, maar toch ook weer niet.

Dag opa is vooral een heel erg mooi verhaal, wat voor veel kinderen zal helpen om dingen duidelijk te maken als ze iemand verliezen in hun omgeving. En misschien brengt het ze ook wel troost…

Dag opa
ISBN 9789044828245 – Uitgever: Clavis – 32 pagina’s – Verschenen: oktober 2016

[bol_product_links block_id=”bol_584a765ba25ad_selected-products” products=”9200000057515592″ name=”dag opa” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.