Julia Menken 2: De laatste vrouw – Chantal van Mierlo

‘Die drie vrouwen die binnen korte tijd vermist zijn geraakt,’ verduidelijkte Karel. ‘Ik ben bang dat we met iemand te maken hebben die van plan is nog meer vrouwen te ontvoeren.’

Korte inhoud 
“Na een vreselijk verlies heeft gedragsdeskundige Julia Menken grote moeite om haar leven weer op te pakken. Met tegenzin wordt ze op een grote zaak gezet waarbij jonge vrouwen in de Brabantse Peel spoorloos verdwijnen. Ze kan haar gedachten maar nauwelijks bij haar werk houden, en dan dreigt ze ook nog eens de voogdij over haar zoon Mees kwijt te raken…”

‘We hebben te maken met een fantoom. Het enige lijntje dat we naar hem hebben zijn de slachtoffers.’ 

Mijn mening 
Ik mocht het 1e deel van deze serie over gedragsdeskundige Julia Menken proeflezen en vond hem geweldig! “Wow, wat een intens spannende en meeslepende thriller. Ik verheug me op meer Julia Menken!” is mijn quote op de achterkant van het boek.  Nu dus het 2e deel gelezen voor mijn blog:

Gedragsdeskundige Julia Menken heeft een vreselijk verlies geleden en heeft haar werklust compleet verloren. Eigenlijk zou ze het liefst toegeven aan haar verlangen naar niets. Maar haar baas geeft niet zo makkelijk op en zet haar op de zaak van een aantal vermiste ‘Peelvrouwen’. En daarnaast moet ze vechten voor het geluk van haar zoontje Mees. Als ze niet gauw wat op weet te krabbelen, kan ze hem weleens kwijtraken… Lukt het haar om haar aandacht bij de zaak te houden, de dader te helpen vinden én haar privéleven weer op de rit te krijgen?

Wow! Weer een onwijs spannend en meeslepend verhaal!! Van begin tot eind werd ik er helemaal in meegezogen en voelde ik mee met Julia. Haar duisternis greep me heel erg aan, omdat het heel herkenbaar is voor me (om heel andere redenen trouwens) en sowieso is het vreselijk aangrijpend en heftig wat ze heeft meegemaakt en nu nog doormaakt.
Ik was even kwijt wat er nou precies gebeurd was, dus ik heb het vorige deel er nog even bij gepakt en het einde gelezen (al bleek dat het vanzelf ook in dit deel wel weer duidelijk werd).
Het privéleven van Julia is dus een heel belangrijk en boeiend deel van het verhaal, maar daarnaast ook de zaak van de vermiste vrouwen, waar de politie maar heel weinig aanknopingspunten heeft. En dan lijken ze op gegeven moment iets te hebben, maar vraag je je af wat voor spelletje de dader met ze speelt… Heel erg spannend!
Intens, heftig en dus meeslepend en spannend van A tot Z! Ik heb ontzettend genoten van dit 2e Julia Menken-verhaal en verheug me op deel 3.
(En, ssst, die mag ik weer proeflezen, dus ik kan er binnenkort al aan beginnen… )

Ze werd heen en weer geslingerd. Tussen de plicht ervoor te zorgen dat Mees gelukkig zou worden en het verlangen naar het niets. Naar het einde van haar verdriet.

De laatste vrouw 
ISBN 9789461095862 – Uitgever: De Crime Compagnie – 352 pagina’s – Verschenen: april 2022 – Deel 2 in de Julia Menken-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.