De beste beer van de wereld – geïnspireerd door A. A. Milne

‘Negentig?’ zei Winnie de Poeh. ‘Is dat meer dan zeven?’
‘Ja, Poeh,’ zei Kanga vriendelijk. ‘Je bent nu negentig jaar, en dat gaan we vieren.’

Korte inhoud
Winnie de Poeh – De beste beer van de wereld is het officiële vervolg op de bekende boeken Het huis in het Poeh-hoekje en Terug naar het Honderd-Bunders-Bos, dat verschijnt ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van Winnie de Poeh.

De gloednieuwe verhalen voeren de lezers weer mee naar het Honderd-Bunders-Bos, voor meer avonturen met de bekende beer en zijn vriendjes. Poeh en Knorretje bereiden zich voor op bezoek van een draak, er komt bezoek in het bos, Iejoor maakt zich zorgen over zijn hoekje en Poeh gaat op zoek naar de kop van de Nijl.

Vier nieuwe verhalen van vier verschillende auteurs, met nieuwe illustraties van Mark Burgess in de klassieke stijl van E.H. Shepard.

‘Zijn we verdwaald?’ vroeg Konijn.
‘Nee,’ zei Poeh. ‘Ik weet precies waar we niet zijn.’

Auteurs & illustrator
Paul Bright schrijft prentenboeken en poëzie voor kinderen. Brian Sibley is schrijver en groot fan van het werk van A.A. Milne, waarover hij lezingen geeft en reportages maakt. Kate Saunders heeft verschillende prijswinnende boeken geschreven voor volwassenen en kinderen. Jeanne Willis won met haar kinderboeken verschillende prijzen in het Verenigd Koninkrijk.

Mark Burgess is schrijver en illustrator van kinderboeken. Hij maakte ook de illustraties voor de eerste geautoriseerde bundel over Winnie de Poeh, Terug naar het Honderd Bunders Bos.”

‘Rustig maar, Knorretje,’ zei Poeh. ‘Het is Iejoor maar.’
‘Vergeef me dat ik je teleurstel,’ zei Iejoor. ‘Dat was niet bepaald de hartelijke ontvangst waarop ik hoopte. Al ben ik wel erger gewend.’

Mijn mening
Als Poeh-fan zijnde mocht deze nieuwe bundel, die verscheen ter ere van de 90e verjaardag van Poeh, niet ontbreken in mijn collectie en op mijn blog! Ik was erg benieuwd naar deze bundel met vier nieuwe verhalen, van vier verschillende auteurs. De eerste indruk is al geweldig: de omslag is super-de-luxe goud en zwart en het boek zit vol prachtige illustraties in kleur.

Er komen vier seizoenen voorbij in het Honderd-Bunders-Bos.
In de herfst denkt Poeh, en dus algauw zijn vrienden ook, door een opmerking van Christoffer Robin dat er een ‘mistige of uitgestorven’ draak naar het bos komt. Wat voor draak is dat eigenlijk?
In de winter is de wereld ineens helemaal wit en vreemd, en niet alleen de wereld, er is ook een vreemdeling in het bos: Pingwin! De kennismaking eindigt in een wedstrijdje sleeën.
In de lente heeft Iejoor een vreemde ezel gezien en die heeft het vast voorzien op zijn distels. Zijn vrienden helpen hem zoeken naar de indringer.
En in de zomer heeft Poeh van Christoffer Robin een verhaal over de rivier de Nijl gehoord en dat die een Kop heeft. Nu gaat hij met zijn vrienden op zoek naar de Kop van hun rivier, want wie weet zit er wel honing in die Kop…

De illustraties van Burgess en de verhalen van de vier verschillende auteurs doen het origineel van A. A. Milne en E. H. Shepard zeker eer aan! Ze zijn ietsje frisser en moderner, maar dat mag ook wel, zolang het niet té erg veranderd. Je herkent Poeh en zijn vrienden helemaal in de afbeeldingen en verhalen. Echt de vertrouwde personages, bangig maar ook moedig, suffig maar ook slim en natuurlijk super schattig!

Erg leuk om achterin het boek te lezen wat de auteurs en de illustrator van Winnie de Poeh en van het maken van dit boek vinden.
De beste beer van de wereld is een must-have voor iedere Poeh-liefhebber. Een genot om te lezen en te bekijken. Ook dit wordt gegarandeerd weer een klassieker!

‘Malle ouwe beer!’

De beste beer van de wereld
ISBN 9789000353033 – Uitgever: Van Goor – 120 pagina’s – Verschenen: november 2016 – Originele titel: The best bear in all the world – Vertaald door: Annelies Jorna

[bol_product_links block_id=”bol_5852e606406d8_selected-products” products=”9200000059825356″ name=”Poeh” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.