De drie biggetjes – Xavier Deneux, Leespluim december


Korte inhoud
“Er waren eens drie roze, ronde biggetjes.
Op een dag vonden ze zichzelf oud genoeg om alleen te
gaan wonen. De biggetjes verlieten het huis van hun ouders.
De drie broertjes kwamen bij een open plek in het bos.
Ze besloten daar te blijven wonen.”

Xavier Deneux giet het klassieke sprookje van de drie biggetjes in een speelse en verrassende vormgeving. Om te (her)ontdekken en te koesteren.

Wat later liep de wolf het bos in.
O, hij had reuzenhonger!
Hij zag het strohuisje, blies ertegen
en het vloog zo de lucht in.

Mijn mening
Dit prentenboek over het sprookje van de drie biggetjes in speciale versie werd bekroond tot Leespluim-winnaar van december. Ik kende hem nog niet, ondanks dat het boekje al in 2015 verscheen.


Het verhaal van de drie biggetjes kent bijna iedereen wel, denk ik; de drie biggetjes die op zichzelf gaan wonen, eentje maakt lekker lui een huisje van stro, de tweede maakt een huisje van takken en de derde, de verstandigste, maakt een huisje van steen.
De wolf, die wel trek heeft in wat biggetjes, weet de huisjes van biggetje een en twee zo omver te blazen, maar zij vluchten snel naar biggetje drie, waar ze zich verschuilen in het stenen huis en biggetje drie de wolf weet te verjagen.

Het boek is heerlijk stevig, echt geschikt voor peuterhandjes. En wat dit boek zo bijzonder maakt is de vormgeving; je ziet het al aan de voorkant, er wordt gebruik gemaakt van reliëf! Sommige afbeeldingen liggen op de pagina en anderen liggen dieper. Zo hebben de peuterhandjes wat te betasten én het ziet er gewoon heel erg leuk uit. En de illustraties van Deneux zijn erg kleurrijk, schattig en grappig, zelfs de wolf is niet erg angstaanjagend (wat bij een boek voor kleine kinderen hélemaal niet erg is).

Echt weer een geslaagde Leespluim-winnaar, waarbij het erg leuk is dat een boek dat al een tijdje geleden verscheen weer even onder de aandacht komt!

De drie biggetjes
ISBN 9789002258794 – Uitgever: Oogappel (WPG) – 16 pagina’s – Verschenen: augustus 2015

[bol_product_links block_id=”bol_5858ec12992e3_selected-products” products=”9200000046134614″ name=”drie biggetjes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De drie biggetjes – Xavier Deneux, Leespluim december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.