Letters! – Studio Met Marjet

Kalligrafie betekent ‘mooi schrijven’ in het Grieks, en dat is het ook: zo mooi mogelijk dingen opschrijven.

Korte inhoud
Handletteren en kalligraferen zijn razend populair. Verjaardagskaarten maken, cadeaulabels schrijven of menukaarten beletteren. Met de tips uit dit boek maak jij de mooiste letters, zelfs al ben je nooit een schoonschrijver geweest.
Stap voor stap vertelt Marjet je welke pen met welke inkt en met welke beweging je de meest waanzinnige dingen maakt.
KLIM MAAR IN DIE PEN.

En iedereen kan het! Het is gewoon een kwestie van doen. Ik vertel je stap voor stap hoe. Je zult verbaasd zijn over wat je straks allemaal kunt.


Auteur
“Marjet is; Art director, typograaf, graphic designer & handlettering artist.”
Je vindt haar o.a. op Instagram en Facebook en natuurlijk op http://www.metmarjet.com/!


Mijn mening
Zoals jullie inmiddels weten vind ik handlettering erg leuk (ik zou er meer tijd aan willen besteden dan ik nu doe) en boeken erover dus ook. Ik was dus erg blij dat ik van de uitgever dit boek over moderne kalligrafie en handlettering mocht bespreken op mijn blog.

Laten we beginnen met de vormgeving van dit boek: WOW! Ik vind hem echt super aantrekkelijk; de kleur (lievelings!), de typografie, de foto’s, het kleurgebruik binnenin, het luxe en stevige gevoel van het papier… Echt een mooi totaalplaatje.

En dan de inhoud: echt alles wat je wilt weten over voornamelijk kalligrafie komt aan bod. Marjet vertelt wat over de historie, over welke materialen je het beste kunt gebruiken, over aan de slag gaan (ook je werkhouding komt aan bod), penbeheersing, stijl ontwikkelen, uitlijning, etc.. Echt aan alles is gedacht, zelfs aan een begrippenlijst. En tussen de zeer heldere, laagdrempelige uitleg door staan opdrachten om mee aan de slag te gaan. Zo kun je het geleerde meteen in de praktijk brengen.

Letters! gaat meer over kalligrafie dan over handlettering, dat was niet mijn verwachting, maar: veel van de dingen die Marjet uitlegt over kalligrafie kun je ook toepassen op handlettering, dus ik heb er zeker wat aan. En door dit boek heb ik gewoon zin gekregen om naast handlettering ook kalligrafie eens uit te gaan proberen! Win-win dus 😉 Eens kijken of mams nog kalligrafie spul heeft liggen van toen het jaren geleden ook een opleving had 🙂
Kortom: een prachtig vormgegeven, laagdrempelig, zeer compleet boek over moderne kalligrafie!

Letters!
ISBN 9789463140232 – Uitgever: Snor – 144 pagina’s – Verschenen: september 2016

[bol_product_links block_id=”bol_584ef0f0e619e_selected-products” products=”9200000059583191″ name=”letters” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.