Fatale oversteek – Lone Theils

Fatale oversteek - Lone Theils

De gevel was afgebladderd en de ruiten waren vies, maar achter de etalageruit zag Nora hem liggen: een versleten donkerbruin leren koffer die perfect zou passen in haar verzameling.

Korte inhoud
De thriller Fatale oversteek van Lone Theils vertelt het verhaal van Nora Sand die correspondente in Londen voor het Deense dagblad Globalt is. Wanneer ze met een vriend in een antiekzaakje een koffer koopt treft ze oude foto’s aan van poserende jonge vrouwen. Deze foto’s leiden naar een zaak uit 1985, toen twee Deense meisjes spoorloos verdwenen. Nora vertrekt naar Denemarken voor verder onderzoek en komt op het spoor van een seriemoordenaar die zijn levenslange straf uitzit in de beruchte Wolf Hall-gevangenis. Er blijkt een belangrijk verband tussen hem en de verdwenen meisjes te bestaan, maar terwijl Nora steeds verder verstrikt raakt in deze gevaarlijke zaak moet ze voor haar eigen leven vrezen.

Het slot was opengesprongen en er was een stapeltje polaroidfoto’s uit gevallen. […] Op alle foto’s stonden jonge meisjes. Tieners. Meisjes die in hun eentje tegen een muur leunden in een pose die weinig varieerde.

Auteur
“Lone Theils werkt al ruim twintig jaar als journalist. Fatale oversteek is haar debuut en de eerste thriller van de Nora Sand-serie.”

Mijn mening
Ik heb nog steeds het grootste deel van de tijd een leesdip, erg frustrerend. Ik had echt even zin in een lekkere thriller, dus heb ik dit boek erbij gepakt. Heeft het me even uit mijn dip gehaald?

Nora Sand, buitenlandcorrespondente van het Deense weekblad Globalt, werkt en woont in Londen. Op een dag vindt ze bij een antiekzaakje een leren koffer voor haar verzameling. Thuis blijken er polaroidfoto’s van jonge meisjes in verborgen te zitten. Eén foto trekt haar aandacht, de meisjes komen haar bekend voor. Het borrelt een tijdje en dan komt het weer in haar op: het zijn twee tieners die jaren terug verdwenen van een veerboot die van Denemarken naar Engeland ging. Ze gaat op onderzoek uit om erachter te komen van wie de koffer geweest is en of diegene misschien te maken heeft met hun verdwijning. Haar niet ongevaarlijke speurtocht leidt haar onder andere naar een seriemoordenaar die levenslang gekregen heeft. Zal ze antwoorden van hem los kunnen krijgen?

Deze thriller die een combinatie is van een Scandinavische en een Engelse thriller, het beste van twee werelden, heeft me zeker even uit mijn leesdip geholpen! Ik kon gewoon niet stoppen met lezen!
Ik werd helemaal meegesleept in het onderzoek van Nora, wat ze allemaal beetje bij beetje te weten komt, het steeds spannender en gevaarlijker worden van haar onderzoek…

Het verhaal is echt heerlijk spannend en enorm boeiend van begin tot eind. Ik vond het verhaal ook absoluut niet voorspelbaar, de auteur wist me echt te verrassen. Wat ontzettend fijn dat er meer thrillers komen met deze sympathieke, vastberaden journaliste Nora Sand. Ik kijk uit naar meer avonturen met haar!

Fatale oversteek
ISBN 9789026334924 – Uitgever: Ambo Anthos – 336 pagina’s – Verschenen: augustus 2016 – Vertaald uit het Deens door: Femke Blekkingh & Ingrid Hilwerda – Deel 1 in de Nora Sand-serie

[bol_product_links block_id=”bol_584bd37f2f242_selected-products” products=”9200000058177877,9200000057252092″ name=”fatale oversteek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Fatale oversteek – Lone Theils

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.