Mijn #cadeautips voor Kerst


Mijn #cadeautips voor Kerst!
Met nog een weekje te gaan tot Kerst, leek het me leuk om jullie een lijstje boekentips te geven die leuk zijn om cadeau te geven. Heb je nog ideeën nodig? Kijk dan gauw verder!

Kinderboeken


Millie-Mae, alle seizoenen giftbox – Natalie Marshall

Over de boekjes schreef ik eerder een recensie. Er is een hele leuke giftbox van met alle vier de boekjes én met stickers erbij.


The Snowman and the Snowdog bewaarblik – Raymond Briggs
Een prachtig bewaarblik vol verrassingen. Zo zit er een super schattige mini-versie in van het prentenboek De Sneeuwman, de dvd van de verfilming van De Sneeuwman, een poster met een kleurplaat en een De Sneeuwman en de Sneeuwhond doe-boekje met stickers, spelletjes én een inkleur-verhaal. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook een must-have voor mensen als ik die weg zijn van de verhalen en illustraties!


Sem & Hammie, 99 voorleesverhaaltjes – Krista Okma
Een boek vol voorleesverhaaltjes voor kinderen vanaf 4 jaar, over Sem, zijn knuffel Hammie, zijn broer Daan, zusje Kate en zijn moeder en vader. De verhalen zijn lekker kort, zodat je één of twee afgeronde verhaaltjes kunt voorlezen voor het slapengaan. Kleuterlief (5) is er hier helemaal gek op! De verhalen zijn dan ook heel erg herkenbaar voor kinderen van rond de 5/6 en hun ouders. Echt uit het leven gegrepen!

Doe-boeken voor kinderen


Trolls sticker- en doe-boek
Eerder schreef ik een recensie over het boek van de film Trolls én het superleuke boordevolle doe-boek wat je er o.a. van hebt. Heel leuk om cadeau te geven!


André het astronautje doe-boek – André Kuipers
Ook al zo’n superleuk boek voor kinderen om mee aan de slag te gaan! Vol met spelletjes, kleurplaten, opdrachten én info over ruimtevaart. Ook nog op een hele leuke laagdrempelige manier leerzaam dus! En de illustraties van Natascha Stenvert zijn erg lief en kleurrijk.


365 dingen om te doen met LEGO steentjes
Ik had het eerder op mijn blog al over een mooi LEGO boek van Meis & Maas, leuk voor jong én oud, en dit is er weer zo eentje! Niet alleen kleuterlief is er weg van, ook manlief vindt hem érg leuk 😉
Er staan 365 dingen om te doen met je LEGO blokjes in dit boek, om het extra speels te maken kun je de activiteit voor je laten kiezen door de activiteitenkiezer. Die is ook meteen een stopwatch, zodat je de bouwopdrachten bijvoorbeeld kunt timen. Er staan een aantal bouwopdrachten in het boek waarmee je een spelletje maakt; een speurtocht, een schaakspel, puzzels, etc.. Echt een boek boordevol leuke dingen om te doen, goed voor uren en uren LEGO-speelplezier!

Notitieboeken (die zoveel meer zijn)


Het Boekendagboek – Caroline Cracco
Dit prachtige boekendagboek van Blossom Books zagen jullie eerder al voorbijkomen op mijn blog. Een perfect cadeau voor de boekenliefhebber!


Inspirerend Leven Nachtboek

Dat ik weg ben van de prachtig vormgegeven notitieboeken van Inspirerend Leven weten jullie wel denk ik, ik besprak eerder het Inspirerend Leven Notebook, nu is er het Nachtboek. Weer een notitieboek met méér. Er is ruimte voor je eigen notities en nachtgedachten, maar er staan ook mooie spreuken, invul-oefeningen en tips in, allemaal over de nacht en slapen. En dat gecombineerd met prachtige afbeeldingen in mooie donkere nacht-tinten. Ik ben weer verliefd!


Mwah notitieboekjes (A5 en A6)
Ik ben sowieso een groot notitieboekjes liefhebber, heb ze liggen in vele soorten en maten (overwegend A6 overigens, die vind ik het handigst voor mijn notities tijdens het lezen) en gebruik ze ook intensief. Erg leuk om een nieuw merk te ontdekken!
Bij Mwah hebben ze allerlei leuke hebbedingen met geweldige uitspraken erop. Zo ook deze superleuk vormgegeven notitieboekjes, met blaadjes die aan de ene kant gelinieerd zijn en aan de andere kant blanco, met de creatieve uitspraken ‘Als je geen zin hebt, dan maak je er maar een’ en ‘Fantasie je nou wel!’ erop. Ze hebben ook nog notitieboekjes met ‘Even if you can’t spell history, you can write it’ (A5), ‘Schrijf het anders ff anders op’ (A6) en ‘Press play with words’ (A6). Hoe leuk?!

Non-fictie


Cookart, de kunst van het eten
Dit is een kookboek, maar niet alleen dat, er staan ook stylingtips in. Lees meer over dit ‘kunstboek’ in mijn recensie.


Hygge, de Deense kunst van het leven – Meik Wiking
Dit boek heeft naar mijn mening echt één van de mooiste covers van het afgelopen jaar! Ben er zo verliefd op! En dan die titel ‘Hygge’ (spreek je uit als ‘huugge’), een woord wat zoiets betekent als ons woord gezelligheid, maar echt te vertalen is het niet, het is een werkwoord, het is een gevoel…
Dit boek staat vol met uitleg en tips over hoe je je leven op allerlei gebieden hyggelig kunt maken in combinatie met stimulerende onderzoeksresultaten. Alleen al de uitstraling, vanbinnen en vanbuiten, van dit boek is onwijs hyggelig! Dus trek je in je comfortabelste broek terug op de bank, onder een dekentje, met een beker warme choco en wat kaarsjes aan en verdiep je in de Hygge-lifestyle!


Laat het los & andere tegelsprookjes – Susan Smit
Dat het alleen al door de sprekende cover van dit boek leuk is om hem cadeau te geven hoef ik niet uit te leggen 😉 Ik ben zelf gek op spreuken en wijsheden, dus ik ben erg benieuwd naar dit boek waarin 45 populaire wijsheden ‘afgepeld en opnieuw bekeken’ worden! Ik won het boek op Twitter, dus ik kan het gaan uitvinden 🙂
Een quote uit het stukje over ‘Laat het los’:
De goedbedoelde boodschap ‘laat het los’ mist iets cruciaals, wil ik maar zeggen. Het zou moeten zijn: ga ernaartoe, blijf erbij, dank het voor wat het je heeft gebracht, open je hand en laat het vrij.

Dit waren mijn 12 cadeautips! Ik heb gekozen voor recente  en ‘echte’ cadeauboeken voor mijn lijstje, maar er is natuurlijk nog zoveel meer moois te vinden in de boekenwereld! In feite is welk boek dan ook een geweldig cadeau om te geven en te krijgen. Kijk dus vooral gewoon lekker rond op mijn blog om nog meer ideeën op te doen!

-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.