Wrap-up juli: #boekperweek & #hebbanchallenge


Welkom augustus!
Weer en maand voorbij, dus tijd voor een wrap-up van juli! Benieuwd wat ik las afgelopen maand? Ondanks dat ik nog steeds af en aan een leesdip heb, grrr, viel het me nog mee. Kijk maar mee!


#boekperweek & #hebbanchallenge
Mijn leesuitdaging van 2017 heb ik in eerste instantie op 100 boeken gezet.
Bij de Hebban Reading Challenge van dit jaar zit als extra uitdaging een checklist waarop je kunt afvinken in welke landen de boeken die je gelezen hebt zich afspeelden, er staan 50 landen op. (Tussen haakjes zet ik welke ik heb kunnen afvinken)

 • 9 November – Colleen Hoover (recensie)
 • Wat jij niet ziet – Sarah Pinborough (recensie)
 • Obsessie – Tatiana de Rosnay (recensie)
 • Leugenaar – Sarah Naughton (recensie)
 • Het ei van oom Trotter – Marc de Bel (recensie)
 • Het zusje – Louise Jensen (recensie)
 • Een nacht op het strand – Elena Ferrante
 • Voorlopers – Mirjam Hildebrand (recensie)
 • Schemerzone – Hilde Vandermeeren (recensie)
 • Het Eos-project – Mirjam Mous (recensie)
 • Fataal – Eva Burgers (recensie volgt) (Griekenland)
 • De Boekhandel – Penelope Fitzgerald

Ik las dus in juli 12 boeken, waarmee de stand op 89/100 komt. Als ik een leesdip heb grijp ik sneller naar jeugdboeken, vandaar dat er vrij veel tussen staan.


Overige
Deze boeken tel ik niet mee voor de challenges:

 • Het eiland – John Grisham (Remco leest) (recensie)
 • Ik ga je missen, juf – Annemie Vandaele (Prentenboek) (recensie)
 • Kijk, konijnen – Daphne Louter (Prentenboek) (recensie)
 • Blogboek – Kelly Deriemaeker (Informatief) (recensie)
 • Van wie is die staart? – Joukje Akveld (Prentenboek) (recensie)
 • Spuitende slagaders en overstromende oceanen – Jesse Goossens (Informatief) (recensie)
 • Bambi – Kochka (Prentenboek) (recensie)
 • Kasteel in zicht! – Ida Schuurman (Informatief) (recensie)

Augustus
Omdat ik steeds leesdips heb en momenteel ook een blogdip, heb ik besloten om het deze maand lekker rustig aan te doen. Ik zie wel wat ik lees en ik zie wel wanneer ik blog. Eventjes niet bijna iedere dag iets online dus! Gewoon even een soort blogvakantie.

Wel doe ik deze maand mee aan de altijd leuke en gezellige #BBBookstagram Challenge van Blossom Books (op Instagram: @biebmiepje) en hoop ik weer even wat leesachterstand weg te werken met de #OhMyBookathon van 10 t/m 15 augustus, van Ohmybook.nl.
Ook doe ik mee, voor zover me dat lukt, aan de Re-Read Armentrout/ #ArmentroutNL campagne van Zomer & Keuning. Vanaf 24 juli iedere twee weken een deel uit de Wacht op mij-serie lezen om te vieren dat 10 oktober het 6e en laatste deel verschijnt. Ik ben nu bezig in deel 1 en de bedoeling is dat die 6 augustus uiterlijk uit is. Nu ga ik alleen de delen lezen die ik nog niet gelezen had, want herlezen heb ik gewoonweg, luxeprobleem, geen tijd en ruimte voor in mijn planning, haha!

Wat zijn jouw plannen voor augustus? Doe je ook mee aan één of meer van bovenstaande dingen?
Ik wens jullie een hele fijne augustusmaand!

-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.