Blogtour: Het Eos-project – Mirjam Mous

Zijn gezicht.
Op een poster, boven de ton voor lege batterijen.
Ze hebben er VERMIST bij geschreven, maar Mink weet best dat ze ‘gezocht’ bedoelen.

Korte inhoud
In een rustig natuurgebied wordt een man dood in de rivier aangetroffen.

Het is Herman van Romondt, een journalist van Dagblad Zuid. De politie is er al snel van overtuigd dat het een ongeluk was en doet de zaak daarmee af. Maar Mink, die dezelfde dag nog stage bij Herman liep, denkt dat er meer achter zit. Want wat deed de journalist bij de Blauwe Bosjes, terwijl hij helemaal niet van de natuur hield? En dan had hij het ook nog over een belangrijk artikel, dat zou inslaan als een bom.
Mink en Jools, het nichtje van Herman, zijn vastbesloten om erachter te komen wat er is gebeurd en volgen alle sporen die de journalist heeft achtergelaten. De wereld waarin hij zich begeven heeft, blijkt behoorlijk schimmig te zijn. Hoe meer Mink ontdekt, hoe dieper hij in de problemen raakt. Is hij zijn leven nog wel zeker?

Achteraf gezien had hij er ook maar beter weg kunnen blijven. Dan was er waarschijnlijk niemand gewond geraakt of doodgegaan.

Auteur
“Mirjam Mous (1963) werkte jarenlang in het onderwijs voordat ze besloot zich fulltime op schrijven te richten. In 1998 verscheen haar eerste boek. Mirjam schrijft voor een breed publiek: grappige boeken voor kinderen, maar ook aangrijpende en spannende boeken voor jongeren.”


Mijn mening
Nadat ik een tijdje terug Boy 7 las voor mijn blog was ik fan van de boeken van Mirjam Mous. Ik heb daarna zelf nog 2C en Virus gelezen, ook al zulke spannende jeugdthrillers! Gelukkig heb ik er nog een paar van haar tegoed én verschijnt er deze week een nieuwe, die ik alvast mocht lezen voor deze blogtour!

In het eerste deel van het boek maak je kennis met Mink. Hij is ergens voor op de vlucht en wordt gezocht door de politie, maar wat er aan de hand is weet je nog niet. Dan ga je in het volgende deel terug in de tijd en vanaf dan lees je in verschillende delen, met af en toe wat terugblikken van andere personages, wat er de afgelopen tijd allemaal gebeurd is.
Dat hij Jools leerde kennen op het vakantiepark waar zijn opa woont en de opdracht die ze voor school moeten doen waarvoor hij meeloopt met Jools’ oom. Hij is een journalist die zegt bezig te zijn met iets groots en hij wordt vervolgens dood in de rivier aangetroffen door Mink. En dat Mink en Jools niet geloven dat zijn dood een ongeluk is, maar de politie niet wil luisteren en ze dus zelf maar op onderzoek uit gaan.
Met gevaar voor eigen leven blijkt…

Wow, wat een sterke jeugdthriller! Mirjam Mous weet de spanning flink op te laten lopen! Per deel wordt het verhaal spannender en naarmate je meer te weten komt en Mink en Jools dieper op de zaken ingaan, des te meer raak je in de greep van het verhaal. Echt zo’n boek wat niet weg te leggen is, steeds wil je toch nog even verder lezen om te zien hoe het zich verder ontwikkelt. En met steeds in je achterhoofd: hoe heeft het zover kunnen komen met Mink in de ‘proloog’?
Mink is een moedige jongen die zich niet zomaar laat afschepen en zijn vriendin Jools koste wat kost wil helpen de moordenaar van haar oom te vinden. Dat hij snelle vingers heeft, hij goochelt graag, komt hem goed van pas in dit avontuur.
Het Eos-project is een retespannend verhaal over vriendschap en macht(-smisbruik) met levensechte personages en een beangstigend realistisch verhaal. Weer een echte topper van Mirjam Mous!

Mijn recensie maakt deel uit van de blogtour rond Het Eos-project. Morgen is Belle’s book Adventures aan de beurt, voor haar bijdrage kijk je op: bellesbookadventures.wordpress.com of op haar YouTube kanaal. En hou zeker ook de rest van de week social media in de gaten voor de overige bijdragen! (Er zit o.a. een winactie tussen!)

Het Eos-project
ISBN 9789000354627 – Uitgever: Best of YA Books – 304 pagina’s – Verschijnt: 3 augustus 2017

3 thoughts on “Blogtour: Het Eos-project – Mirjam Mous

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.