Fataal – Eva Burgers

‘Kreta, here we come’

Korte inhoud
Hartsvriendinnen Emily, Fay, Lauren en Naomi gaan op vakantie naar het zonnige eiland Kreta. Niets lijkt een fantastische tijd in de weg te staan, zeker niet als ze drie leuke jongens ontmoeten. Maar Lauren wordt verliefd en niet iedereen is daar blij mee. De vakantie wordt verstoord als ze een insluiper bij de villa betrappen. Angstaanjagende gebeurtenissen stapelen zich op: spullen die weg zijn, vreemde appjes en een onverklaarbare dode. Wanneer Lauren plotseling verdwijnt, gaan alle alarmbellen rinkelen.

‘Als je vriendin vertelt wat ze weet, vermoord ik je,’ fluistert hij scherp in mijn oor.

Auteur
“Eva Burgers werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. In haar boeken combineert ze die vakkennis met haar schrijftalent.”

Mijn mening
Ik heb tot nu toe alle jeugdthrillers van Eva Burgers gelezen, stuk voor stuk heerlijk spannend! Fataal is de nieuwste en de eerste bij Uitgeverij De Fontein.

Vriendinnen Fay, Naomi, Emily en Lauren gaan op vakantie naar Kreta, ze mogen daar in het vakantiehuis van de rijke ouders van Fay. Al snel blijkt dat er onderling wel wat strubbelingen zijn, vooral tussen Fay en Lauren. Maar de sfeer wordt nog grimmiger als ze last krijgen van een insluiper.
Wel hebben ze ondertussen lol met de bewoners van het buurhuis, de jongens Leonard, Danny en Nick. Maar zijnΒ ze wel te vertrouwen?

De sfeer in het verhaal, waarin de perspectieven van de meiden wisselen en je dus het verhaal van al hun kanten meekrijgt, is al vrij gauw grimmig en wordt steeds dreigender. De sfeer onderling is af en toe om te snijden, zeker als Fay en Lauren ook nog eens allebei voor Leonard vallen. En dan de spanning van de insluiper, de gestolen dingen en later zelfs nog de dode die valt… Hun vriendinnenvakantie verandert langzaam in een hel. En de vier heel verschillende meiden, met hun eigen privΓ© strubbelingen en crushes,Β gaan er ieder op hun eigen manier mee om.
Leuk dat er een detective-tintje aan zit doordat Emily, die graag bij de politie wil, de speurneus uithangt. De politie zelf doet niet erg veel namelijk.

Weer een erg realistische en super spannende jeugdthriller van Eva Burgers! Met voor veel tieners herkenbare personages en situaties (hopelijk alleen niet de thriller gedeeltes…).
Durf jij nog met je vriendinnen op vakantie naar Kreta na het lezen van dit boek? πŸ˜‰

Fataal
ISBN 9789026143328 – Uitgever: De Fontein – 240 pagina’s – Verschenen: juni 2017

One thought on “Fataal – Eva Burgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.