Blog starten? Blogdip? Lees Blogboek van Kelly Deriemaeker!

Dit boek is het resultaat en verslag van mijn eigen zoektocht, en bundelt alle tips en ervaring die ik in veertien blogjaren heb verzameld.

Korte inhoud
Velen voelen zich geroepen om een blog te beginnen, weinigen houden het langer dan enkele maanden vol. of je nu plannen hebt om jouw droomblog uit de grond te stampen of vindt dat jouw bloggoesting een flinke boost kan gebruiken: het Blogboek bundelt alle kennis die longtime blogster Kelly Deriemaeker de afgelopen veertien jaar verzamelde, en laat je achter met een hoop inspiratie, tips en tricks van andere succesvolle bloggers, frisse ideeën en vooral veel goesting om zelf aan de slag te gaan. Waarom bloggen mensen? Welke blog wil je maken? Hoe vaak moet je posten? Hoe meet je je succes? Hoe krijg je meer bezoekers? Hoe vind je je focus? Dit boek biedt antwoord op deze en vele andere blogkwesties.

Een blog beginnen bestaat voor de helft uit ongebreideld enthousiasme, en voor de andere helft uit twijfel of het wel een goed idee is.

Auteur
“Kelly Deriemaeker (1981) was veertien jaar geleden met Tales from the Crib een van de eerste bloggers te lande. Ze werkt als freelance journalist en columnist voor Sanoma Magazines en De Standaard. Haar blog won diverse prijzen, waaronder die voor beste persoonlijke blog van Clickx in 2008.”

De essentie van bloggen is ondanks wat verschuivingen uiteindelijk ook gewoon hetzelfde gebleven. Jij vertelt een verhaal, mensen komen die verhalen lezen. Of bekijken. Of beluisteren.

Mijn mening
Tessa van tessaheitmeijer.com kreeg dit recensieboek dubbel binnen en aangezien ik hem ook graag wilde lezen mocht ik het dubbele exemplaar bespreken op mijn blog. Dank je wel Tessa! (En Uitgeverij Vrijdag!)

Twee jaar geleden verscheen de eerste editie van dit boek en omdat het een succes was en er zoveel ontwikkeling is in de blogwereld is er nu een volledig herziene editie.
In dit boek met “tips & inspiratie voor meer blog- en vlogplezier” snijdt ervaren blogger Kelly Deriemaeker vele onderwerpen aan die met bloggen en beginnen met bloggen te maken hebben.
Zoals:

 • redenen om een blog te beginnen
 • hoe vind je je eigen stem en de onderwerpen waar je over wilt bloggen?
 • wat wil je bereiken met je blog? (vergelijk vooral niet!)
 • voor wie schrijf je?
 • hoe geef je je blog een aantrekkelijk uiterlijk?
 • hoe bereid je je blogplanning het beste voor?
 • wat zijn handige apps om als hulpmiddel te gebruiken?
 • bloggen of vloggen?
 • hoe krijg en behoud je lezers?
 • hoe verdien je geld met je blog? (en moet je dat willen?)
 • etc.

Ze deelt persoonlijke ervaringen, laat weten wat voor haar het beste voelt en ze laat andere bloggers aan het woord die hun ervaringen en tips op verschillende gebieden delen. En tussendoor vind je ook steeds lijstjes met “15 ideeën voor je volgende blogpost”. En dat alles is heel fris, aantrekkelijk en helder vormgegeven, met mooie quotes bij de start van ieder hoofdstuk! (ik hou ervan!)

Blogboek is echt een heel compleet en toegankelijk naslagwerk voor beginnende bloggers, maar ook zeker voor de al meer ervaren blogger. Het staat boordevol tips en inspiratie, waardoor je (weer) helemaal zin krijgt om met van alles aan de slag te gaan en allerlei nieuwe ideeën opdoet. Ik word heel enthousiast van dit boek! Het borrelt helemaal…

Blogboek
ISBN 9789460015267 – Uitgever: Uitgeverij Vrijdag – 296 pagina’s – Verschenen: april 2017 (herziene druk)

5 thoughts on “Blog starten? Blogdip? Lees Blogboek van Kelly Deriemaeker!

 1. Klinkt als een handig hulpmiddel! Ik denk dat ik er wel wat aan zou hebben, ik ben namelijk nog steeds een beetje aan het zoeken naar wat ik nou wil met mijn blog.

 2. Ik heb deze al heel lang in mijn kast staan, nog in de eerste druk (met de gele cover) en ik ben er nog steeds heel benieuwd naar. Vraag me wel af of ik niet beter de nieuwe druk kan aanschaffen, maar ik denk dat de essentie wel hetzelfde is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.