Leugenaar – Sarah Naughton

In het flauwe schijnsel daarvan is een zich traag verspreidende plas pek of teer zichtbaar.
In het donker ziet bloed er niet uit als bloed.

Korte inhoud
Op een dag verandert Jody’s leven voorgoed. Ze heeft zich afgesloten voor de buitenwereld, achtervolgd door herinneringen en niet in staat om ook maar iemand te vertrouwen. Maar dan ontmoet ze haar buurman Abe, de perfecte man, en opeens lijkt haar leven vol mogelijkheden en hoop.

Op een dag verandert Mags’ leven voorgoed. Na jaren van verwijdering tussen haar en haar familie, ontvangt ze een alarmerend telefoontje. Haar broer Abe ligt in het ziekenhuis en niemand weet wat er met hem is gebeurd. Ze ontmoet zijn verloofde Jody en beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes van het leven dat Mags ontvluchtte op zijn plek. Maar niet alle puzzelstukjes lijken te passen…

Stel dat ze hem een duw had gegeven?

Auteur
“Sarah Naughton groeide op in Dorset en woont nu in Londen met haar man en twee kinderen. Zij studeerde Engels en werkte als redacteur in de reclamewereld. Leugenaar is haar debuutthriller.”

Mijn mening
“Voor liefhebbers van psychologische thrillers: een nieuwe ster!” Dat vind ik altijd een heel aantrekkelijk iets, jij? Deze thriller verscheen deze week en ik had hem al ietsje eerder in huis, dus kon er voor verschijnen al aan beginnen. Een veelbelovende nieuwe ster?

Abe ligt in kunstmatige coma in het ziekenhuis, hij overleefde een val van 12 meter. Nou ja, overleefde…
Zijn verloofde Jody wijkt niet van zijn zijde en zijn zus Mags, met wie hij een verstoorde band had, komt over van Las Vegas naar Londen. Mags is zijn enige familie, dus zij is verantwoordelijk voor de afhandeling van zaken als ze besluiten de stekker eruit te trekken.
De gevoelige en lieve Jody en de geharde Mags hebben geen klik. En dat Abe een zelfmoordpoging zou hebben gedaan gaat er ook niet in bij juriste Mags. Ze begint vragen te stellen, o.a. aan Jody en komt erachter dat dingen niet kloppen. Maar wat er dan wel aan de hand is?
Langzaam maar zeker komt ze erachter, maar niet zonder ook haar eigen verleden met Abe onder ogen te moeten komen…

Na een prikkelende proloog, waarin je geconfronteerd wordt met de gevallen man en daarnaast met een verkrachting op een feestje en een cursieve scène waarin iets niet in de haak is met een klein meisje, was ik flink gemotiveerd om door te lezen. Wat hadden de drie scènes met elkaar te maken? Wat voor gruwelijke dingen zijn er gebeurd? Waarom? Met wie?
Daarna komen de verhalen van Jody, compleet verliefd, en Mags om en om aan bod, plus het cursieve verhaal van een meisje waar afschuwelijke dingen mee gebeuren, en word je meegesleurd in een intens psychologisch verhaal. Een verhaal over de invloed van het verleden, over geheimen en vooral leugens. Eens een leugenaar, altijd een leugenaar?

Wat is Leugenaar een ontzettend indrukwekkend debuut! Het verhaal had me van begin tot eind compleet in zijn greep en raakte me. Echt een ‘liefst-in-één-ruk-uit’ boek! Ja dus: een veelbelovende nieuwe ster.

Leugenaar
ISBN 9789022580745 – Uitgeverij: Boekerij – 384 pagina’s – Verschenen: juli 2017 – Originele titel: Tattletale – Vertaald door: Els Franci-Ekeler

4 thoughts on “Leugenaar – Sarah Naughton

  1. Pffff ik ben m nu aan het lezen, en het is zo’n ontzettend duister verhaal…ik durf bijna niet verder te lezen joh. Vooral de scènes met kinderen zijn bijna niet te doen. Waarmee ik maar wil zeggen: wat een ijzersterk verhaal is dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.