Wat jij niet ziet – Sarah Pinborough #WTFthatending

Mezelf knijpen en eens per uur IK BEN WAKKER zeggen.
Naar mijn handen kijken. Mijn vingers tellen.

Korte inhoud
Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. De man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat…

Ik heb alleen maar geprobeerd de perfecte echtgenote te zijn en hem het perfecte leven te geven. Waarom kan hij het verleden niet laten rusten?

Auteur
“Sarah Pinborough (1972) is prijswinnend schrijver van boeken en televisieseries, onder meer voor de BBC. Het Engelse manuscript van Wat jij niet ziet werd verkocht na een duizelingwekkende veiling en inmiddels zit ook een film in de pijplijn.”

Ik zie het verleden als drijfzand: David zit erin vast en is langzaam, heel langzaam, aan het verdrinken.

Mijn mening
Er werd al ruim van tevoren op een leuke manier reclame gemaakt voor deze thriller, heel geheimzinnig allemaal! En als je hem dan gelezen had, mocht je absoluut niets over het einde vertellen, alleen gebruikmaken van de hashtag #WTFthatending. Dat schept wel verwachtingen!
“Vertrouw dit boek niet, vertrouw dit verhaal niet, vertrouw jezelf niet”…

Louise, alleenstaande moeder, heeft een flirt gehad met een leuke man die de volgende ochtend haar nieuwe baas blijkt te zijn én getrouwd! Ze vindt hem echt leuk, maar nu is hij natuurlijk verboden terrein.
Toevallig komt ze in aanraking met zijn vrouw en ze raken ondanks Louise’s geheim bevriend. De David die Adele beschrijft is héél anders dan de lieve man die Louise ontmoet heeft. Wat is er aan de hand in hun huwelijk? Dat ze niet gelukkig zijn is duidelijk, maar waarom dan niet scheiden? Heeft hun verleden ermee te maken? Louise’s leven raakt compleet verstrengeld met dat van David en Adele.

Ik moest even inkomen door een enorme leesdip, vroeg me af waar het verhaal heenging en wat er nou zo bijzonder moest gaan worden aan deze thriller… Maar toen het lezen eenmaal wel lukte kon ik ook niet meer stoppen! De spanning had me echt te pakken. Er bekroop me langzaam een ongemakkelijk gevoel wat steeds sterker en sterker werd.
Wat was dat geheime verleden? Wie manipuleert wie? Wat is er nou gaande??
Dit verhaal is een echte mindfuck! En een tikje bizar is het ook wel. Ik moest na afloop echt het einde even laten bezinken. Een einde wat je inderdaad het gevoel geeft: #WTFthatending?!?!

Wat jij niet ziet
ISBN 9789044350579 – Uitgever: The House of Books – 400 pagina’s – Verschenen: juni 2017 – Originele titel: Behind her eyes – Vertaald door: Nathaly Schrijnder

[bol_product_links block_id=”bol_595b41f6b5760_selected-products” products=”9200000076294591,9200000076273436,9200000063505826,9200000064010360″ name=”wat jij niet ziet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

5 thoughts on “Wat jij niet ziet – Sarah Pinborough #WTFthatending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.