Het ei van oom Trotter – Marc de Bel

Had ik maar een vriend, dan zou ik tenminste bij iemand terechtkunnen als die grote lummels uit de zesde klas me pesten.

Korte inhoud
Alexander wordt gepest op school. Ook thuis is hij eenzaam, hij ziet zijn ouders bijna nooit. Wanneer zijn eigenzinnige oom Trotter komt logeren, krijgt hij eindelijk plezier in het leven. Maar oom Trotter moet snel weer weg. Als afscheid krijgt Alexander een heel bijzonder cadeau: een ei. Een magisch ei, dat tijdens een hevige stormnacht openbreekt. Vanaf dan zal Alexanders leven nooit meer hetzelfde zijn…

Ik ben je oom. Oom Johannes of oom Trotter, zoals iedereen me noemt.

Over het boek
Het ei van oom Trotter was het eerste boek van Marc de Bel. Begonnen als een verhaal waarover hij als leraar van het vierde leerjaar in Huise maar niet uitverteld raakte, werd het een voltreffer waarmee hij meteen de Kinder- en Jeugdjury won. Het ei van oom Trotter is een klassieker geworden, een boek dat in geen enkele boekenkast mag ontbreken.” Het verscheen 30 jaar geleden en daarom is 2017 ook uitgeroepen tot Trotterjaar door de uitgeverij!

Het is een heel bijzonder, magisch geschenk. Een betoverd geschenk… Draag er goed zorg voor, Alexander…

Mijn mening
Als fan van de boeken van Marc de Bel was het wel een schande dat ik zijn eerste boek nog nooit gelezen had! Mooi moment in dit Trotterjaar om hem dan eindelijk te gaan lezen…

Alexander wordt gepest op school en thuis is hij ook eenzaam. In het grote herenhuis wat vroeger van zijn geliefde opa was, die hij nog altijd heel erg mist, is hij vaak alleen met de strenge gouvernante. Zijn leven komt op zijn kop te staan als oom Trotter op de stoep staat; de broer van Alexanders vader lijkt sprekend op opa en is een enorme avonturier. Samen met hem heeft Alexander de tijd van zijn leven, maar helaas moet oom Trotter ook weer weg. Bij het weggaan geeft oom Trotter Alexander een betoverd ei met de boodschap er goed voor te zorgen. Als het ei uitkomt heeft Alexander er een vriend voor het leven bij! Maar niet iedereen ziet dat zo…

Wat voel je mee met die kleine Alexander, iedere dag opgewacht na school door die gemene grote jongens. En het melden aan de leraar levert ook niets op, het wordt alleen maar erger en de man zelf heeft ook al de pik op Alexander. En dan zijn vader en moeder al nooit thuis en als ze er zijn, zijn ze alleen maar gefocust op het feit dat Alexander beter zijn best moet doen op school en niet zo moet dromen. Wat was ik blij dat die geweldige oom Trotter verscheen! Alexander bloeit helemaal op, zo fijn. En dan zijn nieuwe beste vriend… Geweldig!!

Wat een ontzettend lief, warm, fantasierijk en grappig verhaal! Ik heb zo zitten genieten tijdens het lezen. En Alexander heb ik in mijn hart gesloten. Blij dat ik dit fantastische verhaal eindelijk gelezen heb!

Het ei van oom Trotter
ISBN 9789461316868 – Uitgever: Van Halewyck – 320 pagina’s – Verschenen: mei 2017 – Illustraties: Ken Broeders

2 thoughts on “Het ei van oom Trotter – Marc de Bel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.