Kijk, konijnen – Daphne Louter


Kijk, konijnen
Ga mee met deze vrolijke konijnentweeling
langs alle kleuren van wit tot zwart. Terwijl
de dag én het jaar verstrijkt is in het huis
en de tuin zoveel te zien dat je elke keer
iets nieuws zult ontdekken. En kun je de
voorwerpen vinden die op de volgende
bladzijde ook weer verschijnen?

Een boek zonder woorden dat duizend
verhalen vertelt.

Illustrator
“Daphne Louter studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar ze afstudeerde in druktechnieken. Vervolgens vertrok ze naar Edinburgh om daar aan de kunstacademie illustratie te gaan studeren. Ze bleef nog enkele jaren in Schotland wonen en gaf onder meer les aan de kunstacademie. In 2009 keerde ze terug naar Nederland, waar ze schildert en illustreert. Kijk, konijnen is haar prentenboekendebuut.”


Mijn mening
Dit prentenboek is weer een gevalletje: meteen stapelverliefd op de cover!

Kijk, konijnen is een prentenboek zonder tekst, het bevat alleen illustraties waarop je links een voorwerp ziet wat rechts op de pagina vullende afbeelding terug te vinden is én wat je op de afbeelding daarna ook weer terugziet als je goed kijkt.
Je ziet de konijnentweeling van alles doen en meemaken in en om het huis en je ziet duidelijk verschillende momenten van de dag en van het jaar.

Wat een kunstwerkje is dit prentenboek! De illustraties zijn zo warm en lief en de settingen zo leuk, dat je zo ín het boek zou willen duiken en daar bij die konijntjes wil gaan rondkijken. Wat een fijne fantasierijke wereld, die tegelijkertijd zo realistisch aandoet…

Er is zoveel te zien, dat je keer op keer nieuwe dingen kunt ontdekken. Iedere prent vertelt een verhaal op zich, tekst is helemaal niet nodig om dit boek te laten boeien. Wat een plaatje! Een aanwinst voor jong en oud. Ik zou iedere afbeelding wel willen inlijsten!

Kijk, konijnen
ISBN 9789047709169 – Uitgever: Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: juli 2017

2 thoughts on “Kijk, konijnen – Daphne Louter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.