Het zusje – Louise Jensen

Ik heb iets vreselijks gedaan, Grace. Ik hoop dat je me kunt vergeven.

Korte inhoud
Grace is de dood van haar beste vriendin Charlie nooit te boven gekomen. Ze wordt achtervolgd door haar laatste woorden. Op zoek naar antwoorden opent ze een doos met persoonlijke aandenkens en brieven van Charlie. Daarna realiseert ze zich dat ze eigenlijk maar heel weinig wist van haar hartsvriendin.
Wanneer Grace op zoek gaat naar Charlies vader, komt ze in contact met Anna, die claimt het zusje van Charlie te zijn. Voor Grace voelt het algauw alsof Anna familie is, en door haar komst is het verlies van Charlie iets draaglijker. Maar iets klopt er niet…

Niets heeft zo’n bijtende werking als schuldgevoel, het holt je vanbinnen uit. Ik kan het weten, schuldgevoel doortrekt mijn hele wezen.

Auteur
“Enkele jaren geleden raakte Louise Jensen gewond bij een ongeluk. Als afleiding voor de pijn en haar beperkte bewegingsvrijheid begon ze te schrijven. Echter, het schrijven bleek meer dan een liefhebberij. Van haar debuutthriller Het zusje werden in het Verenigd Koninkrijk bijna 500.000 exemplaren verkocht.
Louise Jensen woont met haar gezin in Northamptonshire en geeft mindfulnesstrainingen.”

Mijn mening
Wat een intrigerende cover hè?! En zo mooi! Het zwart voelt haast rubberachtig en het roze is glad en glimmend. Veelbelovend…

Grace’s beste vriendin Charlie is overleden en Grace heeft moeite haar dood te verwerken, vooral door de laatste woorden van Charlie: ‘Ik heb iets vreselijks gedaan.’ Wat kan Charlie bedoeld hebben? Grace begint met graven in hun gezamenlijke verleden. Ze gaat op zoek naar de vader van Charlie, wat ze tijdens haar leven ook al hadden willen doen, misschien had Charlie hem gevonden in de periode dat ze spoorloos was? Misschien heeft hij antwoorden?
Dan komt Anna opdagen, ze zegt het zusje van Charlie te zijn. Het klikt meteen tussen Anna en Grace en door het met Anna over Charlie te hebben wordt het verdriet draaglijker. Maar er gebeuren sinds vlak voor de komst van Anna allerlei rare dingen en Grace’s leven verandert langzaam in een nachtmerrie…

Door de verhaallijnen van Toen en Nu leer je het verhaal van de vriendschap van Grace en Charlie goed kennen. Toen waren er al problemen in de vorm van dreigbriefjes en Nu heeft Grace het gevoel in de gaten gehouden te worden. Duidelijk is dat er een verband moet zijn tussen heden en verleden, maar wat daarin wiens rol is? In dit mega spannende verhaal met een dreigend sfeertje komen alle eindjes heel langzaam bij elkaar, onderweg nog wat verrassingen meenemend. Een meeslepende thriller over vriendschap, geheimen en schuldgevoelens. Wat een geweldig debuut! Het smaakt zeker naar meer!

Het zusje
ISBN 978-94-005-0843-9 – Uitgever: A.W. Bruna – 352 pagina’s – Verschenen: mei 2017 – Originele titel: The Sister – Vertaald door: Mary Bresser

One thought on “Het zusje – Louise Jensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.