Van wie is die staart? – Joukje Akveld & Martijn van der Linden


Over het boek
“‘Van wie is die staart?’ is onderdeel van een prachtige serie peuterboekjes van Joukje Akveld. In elk deel wordt steeds de vraag gesteld: wie of wat hoort hierbij? De illustraties van dit deel zijn van Martijn van der Linden.

Van wie is die staart?
Links een staart, rechts vier dieren: een giraffe, een pinguïn, een krokodil en een olifant. Van wie is die staart? Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening met het antwoord. Daar zijn wat leuke grapjes in te vinden: wat dacht je van een krokodil met een gebloemde rugzak, of een ringstaartmaki met een selfiestick?”

Illustrator
Martijn van der Linden
Deze peuterserie is geïllustreerd door de beste illustratoren van ons land. Elk deel door een ander, die er steeds weer een verrassende draai aan weet te geven. De illustraties van dit deel zijn gemaakt door prijswinnend illustrator Martijn van der Linden, die de prachtigste dieren tevoorschijn tovert.”


Mijn mening
Van wie is die staart? is het vierde deel alweer in de geweldige Van wie is-serie van Joukje Akveld. Ieder deel wordt geïllustreerd door een andere illustrator, of zeg maar gewoon: kunstenaar!
Ik besprak eerder al Van wie is die auto? (hier) en Van wie is die hoed? (hier), geïllustreerd door Philip Hopman en Thé Tjong-Khing.
Dit deel is voorzien van illustraties door Martijn van der Linden, die je misschien al kent van Tangramkat en Memory konijn.

Van wie is die staart? Links zie je een staart. Is hij van de krokodil, de maki, de dolfijn of de olifant? Rechts zie je de mogelijke dieren. Het antwoord zie je op de volgende pagina in een paginavullende illustratie. Een zeer realistisch ogend dier, maar wel met surrealistische accessoires! Een dolfijn met handtassen, een krokodil met een rugzak en een petje… Waar gaan ze allemaal naartoe? Op het einde komt het mooi samen.

Ook dit deel in de serie vind ik weer geweldig. Wat dit deel zo bijzonder maakt zijn de levensecht weergegeven dieren (wow, wat kan Martijn van der Linden mooi illustreren!) met die absoluut niet realistische accessoires erbij. Dieren met menselijke trekjes. En de laatste illustratie komt weer met een leuke verrassing. Beelden die zonder tekst een heel verhaal weten te vertellen, fantastisch!

Van wie is die staart?
ISBN 9789025767129 – Uitgever: Gottmer – 32 pagina’s – Verschenen: juni 2017 – Illustrator: Martijn van der Linden – Deel in de Van wie is-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.