Bambi – Kochka & Sophie Lebot (naar Felix Salten)

Bambi werd geboren aan het begin van de zomer, op een zacht bedje
van bladeren in het struikgewas
.

Korte inhoud
‘Je bent nu geen kleintje meer, Bambi!’
zei zijn moeder. ‘Je moet leren om op
eigen benen te staan.’
Maar als Bambi op een dag alleen in het bos
speelt en er ineens een machtig groot hert
voor hem opduikt, schrikt hij toch. Het is
de Prins van het Bos…

Deze uitgave heeft een luxe stofomslag met aan
de binnenzijde een poster van Bambi.

Toen stond er ineens een machtig en trots hert voor hem.
Hij was getooid met een gewei dat bedekt leek met zwarte parels.

Auteur & illustrator
“De poëtische prentenboektekst van Kochka is gebaseerd op het origineel van Felix Salten, met sfeervolle illustraties van Sophie Lebot.”

Het gezang van de vogels was verstomd.
De diepe stilte werd doorbroken door het
luide gekras van kraaien die opvlogen.

Mijn mening
Ik werd verliefd op de mooie cover van dit prentenboek. Het leek me een mooie manier om kleine kinderen kennis te laten maken met deze klassieker die we allemaal wel kennen van Disney. (Al  moet ik eerlijk toegeven dat het heel lang geleden is dat ik die gezien heb, tijd voor een hernieuwde kennismaking!) En als bonus zit er nog een prachtige poster verborgen in de omslag!

Bambi groeit zorgeloos op in het bos met zijn moeder en vriendjes en ontmoet op een dag de Prins van het Bos die hem leert zich zelfstandiger op te stellen. Het noodlot slaat toe en Bambi leert wat echt gevaar en verdriet is. Hij wordt gedwongen om snel volwassen te worden en krijgt langzaam het besef dat er een grote verantwoordelijkheid op zijn schouders rust.

Het échte verhaal van Bambi, ingekort uiteraard om het op compacte wijze aan kinderen te kunnen vertellen. Minder romantisch dan de film, maar absoluut niet minder sprookjesachtig gebracht! Wat heeft Kochka er een mooi poëtisch aanvoelend verhaal van gemaakt, vol liefde voor de personages en de natuur waarin ze leven. En met de prachtige sfeervolle illustraties in natuurtinten van Sophie Lebot komt dit magische verhaal voor eventjes helemaal tot leven. Een mooie eerste kennismaking met de moedige Bambi! (En ik heb nu zin om het hele verhaal eens te lezen!)

Bambi
ISBN 9789025113780 – Uitgever: Uitgeverij Holland – 32 pagina’s – Verschenen: mei 2017

3 thoughts on “Bambi – Kochka & Sophie Lebot (naar Felix Salten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.