Top 10 beste thrillers 2018


Het einde van het jaar nadert, dus het is lijstjes-tijd! 
Het leek me leuk om jullie te laten zien wat ik de toppers van 2018 vond. Vandaag vertel ik wat mijn favoriete thrillers zijn… 


De top 10 beste thrillers die ik las dit jaar en besprak op mijn blog, in willekeurige volgorde (beperken tot maar ’10’ was zelfs al moeilijk! ):

 • Koningslaan – Ellen Lina
  ‘Dit verhaal is gevoelig, heerlijk sexy, zit vol fijne humor én is heel spannend op een duistere manier die perfect bij de cover past. Het was vanaf het begin al meteen raak: ik zat in het verhaal en wilde én kon er niet meer uitkomen…’
  Binnenkort verschijnt Ellens nieuwste – weer spannende – boek Gefaald en daar kan ik me enorm op verheugen! Ik doe mee aan de blogtour en in februari verschijnt mijn bijdrage online. 
 • Ijsengel – Nathalie Pagie
  ‘Dit ijzingwekkende verhaal is gewoon een echte pageturner! Vergeef me de clichés.  Eenmaal begonnen is er geen stoppen meer aan, dan zit je zo ontzettend ín het verhaal en leef je zo mee met de personages, dader én slachtoffers. En dan weet Nathalie nog fijne verrassende wendingen in het toch al retespannende verhaal aan te brengen ook.’
  Tsja, stiekem ga ik dan toch ook Rio Grande noemen, want die las ik ook dit jaar en ik vind álles van Nathalie retegoed! 

 • Meedogenloos – Sharpe & Skaye
  ‘Wat een vreselijk boek! Vreselijk goed!! Echt een gewaagde, keiharde thriller vol vaart en actie. Een zeer meedogenloze thriller…’
  Ik wil zo graag méér van dit duo!
 • Het geschenk – Marijke Verhoeven
  ‘Ik heb dit super spannende en aangrijpende verhaal echt weer verslonden! Het leest zo heerlijk vlot en ik hou er zo van, die combinatie van spanning en mystiek, en ook van Kenning, Nina en Torben!’
  Ik hoop dat er meer komt in deze topserie! 
 • Blackwell – Kevin Valgaeren
  ‘Meteen vanaf het begin zit er een heerlijk creepy en grimmig sfeertje aan dit verhaal en dat sfeertje blijft je het hele boek lang in zijn greep houden! Wat een geweldig spookverhaal! Ik heb zo ontzettend zitten genieten. Die hele 19e eeuwse gothic wereld komt helemaal tot leven, er zit heerlijke droge humor in het verhaal en het is spannend van begin tot eind.’
  Ik hou van de gothic novels van Kevin Valgaeren! Hopelijk komt er gauw een nieuwe! 

 • Pas op voor de buren – Hilde Vandermeeren
  ‘Wat een geweldig spannende, boeiende én beangstigende thriller is dit weer! Een échte Hilde Vandermeeren, waarin je begint te twijfelen aan alles, ook aan de hoofdpersoon en haar betrouwbaarheid. En wat een briljant einde!’
  Alle boeken van Hilde zijn aanraders! Zo ook deze weer dus. 
 • The woman in the window (De vrouw in het raam) – A.J. Finn
  ‘Een héle sterke thriller die me van begin tot eind wist te boeien en verrassen. Een echte pageturner waarin ik gewoonweg niet kon stoppen met lezen én zelf ook paranoia van werd! Wat een topper!’
  Ik ben zó benieuwd naar de verfilming van dit boek! Staat voor 2019 op de planning…
 • Wildernis – Jane Harper
  ‘Tijdens het lezen hopte ik van verdachte naar verdachte en theorie naar theorie, maar geen één was de juiste! Wat een onwijs sterk en beklemmend verhaal weer, geweldig! Gewoon niet weg te leggen…’
  In april 2019 verschijnt het volgende boek van Jane Harper bij A.W. Bruna en daar kijk ik nu al enorm naar uit! 

 • Alledrie de Erika Foster-boeken van Robert Bryndza
  Lekker valsspelen  Ik kan namelijk niet kiezen! En ik las ze allemaal dit jaar!
  ‘Spanning en vaart van begin tot eind en een heel sterk en meeslepend verhaal, waarvan ik geen moment het einde heb kunnen voorspellen. Wat een boek!’ (deel 1)
  ‘Net zo verslavend als de Helen Grace-reeks van Arlidge. Ik ben gek op de recalcitrante Erika Foster en wil nog veel, veel meer over haar lezen en haar nog beter leren kennen!’ (deel 2)
  ‘En het boek is wéér niet weg te leggen, echt niet! Ik heb het in één dag uitgelezen, ik kon gewoon niet anders dan door, door, doorgaan, zo ontzettend zat ik ín het verhaal en zo graag wilde ik weten hoe het af ging lopen.’ (deel 3)
 • De hele Helen Grace-serie van M.J. Arlidge
  Ook hier speel ik vals, want ik kan weer niet kiezen! Ik las bijna de hele serie dit jaar, achter elkaar, in de meivakantie! 
  ‘Stuk voor stuk zijn deze boeken spannend, meeslepend en erg sterk. En ik vind de titels ook zo gaaf bedacht! Iedere keer ben ik benieuwd naar wat ze nog meer weten te bedenken. En de covers, wow, stuk voor stuk heel gaaf en perfect passend bij het verhaal. Ik ben fan!’

Heb jij deze boeken ook al gelezen? Of heb ik je misschien op een idee gebracht? Laat het me weten! Vind ik leuk! 
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.