Top 5 beste Young Adults 2018


Het einde van het jaar nadert, dus het is lijstjes-tijd! 
Het leek me leuk om jullie te laten zien wat ik de toppers van 2018 vond. Vandaag vertel ik wat mijn favoriete Young Adults zijn… 


De top 5 mooiste Young Adults die ik las dit jaar en besprak op mijn blog, in willekeurige volgorde:

 • Nieuwe maan – Sarah Crossan
  Nieuwe maan is gewoon echt een hartverscheurend mooi verhaal! Het kwam keihard bij me binnen… Ik heb flink zitten sniffen op het eind! Sarah Crossan heeft het weer gedaan: ook dit boek is een pareltje!’
  Na het lezen van Een was ik verkocht en wist ik zeker: alles wat Sarah Crossan schrijft wil ik lezen! En ja, ook dit boek was weer fantastisch mooi. 
 • Pijn – Mel Wallis de Vries
  ‘Mijn eerste reactie toen ik dit boek dichtsloeg, na het in één ruk uitgelezen te hebben (kán niet anders!), was: WOW! Wow, Mel, wat heb je weer een geweldige thriller geschreven!’
  De jeugd/YA-thrillers van Mel zijn allemaal reuzespannend, ze doet het iedere keer weer… Haar nieuwste, Wild, ligt nog op me te wachten en daar heb ik onwijs veel zin in!
 • Snitch – Margje Woodrow
  ‘De spanning in het boek wordt flink opgebouwd en de ontknoping is al helemaal retespannend! Daarnaast is het verhaal ook heel erg meeslepend en wist het me te raken. Echt niet weg te leggen dus…’
  Ook van Margje ben ik alweer benieuwd naar de volgende! (verschijnt komend voorjaar) 
 • Een schitterende chaos – Claire Christian
  ‘Dit is echt zo’n verhaal wat je raakt vanaf de eerste bladzijde, je bij je kladden grijpt en helemaal meesleurt. Het is grappig, frustrerend en gevoelig. Ik heb tijdens het lezen vaak met een glimlach op mijn gezicht gezeten, maar heb ook een dikke brok in mijn keel gehad. En soms wilde ik dat ik het verhaal kon sturen!’
  Een pareltje… 
 • De Eliminatie – Daniëlle Bakhuis
  ‘Hoe bedenk je zo’n bizar scenario? Pfff, wat een verhaal!! Zó onwijs spannend en gruwelijk. Een psychologisch spelletje ook, want: hoe reageren mensen in zo’n situatie? Hoe bepaal je wat een mensenleven waard is?’
  Onwijs sterk en creepy! Hoe zal haar volgende thriller, De Executie (verschijnt komend voorjaar), gaan zijn? 


Wat vond jij van deze boeken? Of wil je ze nog/nu gaan lezen?  
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.