Het geschenk – Marijke Verhoeven

Waarom kwamen papa en mama niet? Konden ze hen niet vinden?

Korte inhoud
Nina doet een verrassende ontdekking die haar leven en dat van haar geliefde Torben op zijn kop zet. Dan verschijnt er een onheilspellende en duistere persoon op het eiland, die een ongezonde belangstelling voor Nina aan de dag legt. Heeft hij iets te maken met een aangrijpende gebeurtenis uit de donkere geschiedenis van het eiland Kenning? 

In de schemering van de slaapkamer sloeg Helena geschokt haar ogen op.
Hij was teruggekeerd naar Kenning.

Auteur
“De stijl van Marijke Verhoeven is een combinatie van spanning, erotische romantiek en humor, en die veelzijdigheid maakt dat haar fans zo van haar boeken houden. De inspiratie voor haar pagetuners haalt ze uit haar passies muziek, koken en Denemarken. Marijke schreef naast korte verhalen voor de Viva ook de pageturners De beproeving (Kenning deel 1), De laatste adem (Kenning deel 2) en Zomerhitte.”

Foto: Marijke Verhoeven

Wat gebeurde er op Kenning? Had hij een slachtoffer gevonden? Of wachtte hij op haar zoals hij haar ooit, lang geleden, had beloofd?

Mijn mening
De vorige twee Kenning-thrillers, De beproeving en De laatste adem, vond ik heerlijk, met hun fijne combinatie van spanning en spiritualiteit, en ik was dan ook zeer vereerd dat ik dit derde deel mocht proeflezen een tijdje terug!
Mijn quote staat op de achterkant van het boek, op een boekenlegger én ik sta in het dankwoord: hoe gaaf is dat?! 

In dit derde deel zijn we uiteraard weer terug op Kenning, waar Nina politieman Torben iets moet vertellen, alleen weet ze niet goed hoe ze dat het beste kan doen. Het gesprek zal hun levens voorgoed veranderen…
Tussendoor lees je iets over twee meisjes die ruim 25 jaar geleden verdwenen op het eiland. En nu is er een duister figuur die rondloopt op het eiland en het op Nina heeft voorzien, heeft hij ook daar iets mee te maken?
Er zijn in ieder geval kwade krachten aan het werk…

Je raakt helemaal in de ban van het gebeuren van toen, maar leeft ook ontzettend mee met het wel en wee van Nina in het nu, en daarnaast zijn er ook nog alle spannende en vreemde gebeurtenissen die je in hun greep houden. En alle verhaallijnen komen weer op een briljante manier tot een climax!
Ik heb dit super spannende en aangrijpende verhaal echt weer verslonden! Het leest zo heerlijk vlot en ik hou er zo van, die combinatie van spanning en mystiek, en ook van Kenning, Nina en Torben! Ik hoop dan ook van harte dat dit geen einde was en dat we ze nog eens terugzien… Echt een topserie.

Het geschenk is de meest duistere en aangrijpende Kenning-thriller tot nu toe… Ik wil meer!!

Het geschenk
ISBN 9789461093417 – Uitgever: De Crime Compagnie – 396 pagina’s – Verschenen: 22 november 2018 – Deel 3 in de Kenning-serie

2 thoughts on “Het geschenk – Marijke Verhoeven

    1. Denk dat het best kan, er wordt in het begin wat teruggekeken op wat er voorafging, maar om echt alles te begrijpen is het wel het leukst om eerst 1 en 2 te lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.