Blackwell – Kevin Valgaeren

Het schip brak door het mistgordijn.
En het schip was gigantisch.
Met een helse vaart stevende het af op het strand, op de kliffen.

Korte inhoud
Een legendarisch schip. Een gruwelijk geheim. Een duister verleden.

1891. Tijdens de mistige nacht van Pasen slaat een schip tegen de klippen in het vissersdorpje Whitby. Aan boord geen levende ziel.

Jericho Blackwell, vooraanstaand lid van de Society for Psychic Investigation and Education, wordt teruggeroepen uit zijn met opium doordrenkte kluizenaarsbestaan om het ongeval te onderzoeken. Samen met de zenuwachtige archivaris John Dawkins ontdekt hij dat er zeker één iemand aan boord was, iemand die al tweehonderd jaar dood had moeten zijn.

Wanneer een reeks beestachtige moorden een spoor trekt van Whitby richting Londen, beginnen Blackwell en Dawkins aan een verwoede achtervolging.

‘De Albatros is de Vliegende Hollander?’ 

Auteur
“Kevin Valgaeren won met De Ziener de Schaduwprijs voor het spannendste Nederlandstalige debuut. Zijn bovennatuurlijke thriller Seance haalde de shortlist van de Harland Award Romanprijs.”

‘Als we hier dan toch nog even zitten,’ zei hij (…) ‘kun je mij misschien even uitleggen wat de sage van de Vliegende Hollander te maken heeft met het wrak dat wij daarstraks onderzocht hebben.’ 

Mijn mening
Het vorige boek van Kevin Valgaeren, Seance, vond ik geweldig! Ik was dus heel erg benieuwd naar deze nieuwe gothic novel…

Pasen 1891. Bij het kustplaatsje Whitby komt op zee vanuit het niets een vreemde mist opzetten, en uit die mist komt een soort spookschip tevoorschijn wat zich te pletter vaart op de kliffen…
Vanuit Londen wordt Jericho Blackwell, schrijver van spookverhalen en mede-oprichter van de ‘Society for Psychical Investigation & Education’ gestuurd om het wrak te onderzoeken. Hij komt samen met assistent John Dawkins, die eigenlijk een beetje op Blackwell moet letten omdat hij verslaafd aan opium een enorm verlies probeert te verwerken.
Ze ontdekken dat het schip al honderden jaren oud moet zijn en dat de schipper dus allang dood hoort te zijn. Maar: het schip brengt dood en verderf naar Whitby en zelfs Londen. Er lijkt gezocht te worden naar iets en wat dat is en wat het ware verhaal van ‘De Albatros’ is, moeten Blackwell en Dawkins zien uit te vinden, voordat het te laat is…

Meteen vanaf het begin zit er een heerlijk creepy en grimmig sfeertje aan dit verhaal en dat sfeertje blijft je het hele boek lang in zijn greep houden! Wat een geweldig spookverhaal! Ik heb zo ontzettend zitten genieten. Die hele 19e eeuwse gothic wereld komt helemaal tot leven, er zit heerlijke droge humor in het verhaal en het is spannend van begin tot eind. Leuk ook dat er in een verhaal wat zich al in het verleden afspeelt nog verder naar het verleden teruggegaan wordt.
Eenmaal begonnen kon ik gewoon niet meer stoppen met lezen… Het verhaal is onwijs boeiend en de personages, met name Blackwell, zijn dat zeker ook. Ik ben dan ook heel blij dat het einde doet vermoeden dat er nog wel meer te vertellen is over Jericho Blackwell!
Kortom: weer een geweldige gothic novel van Kevin Valgaeren!

Blackwell
ISBN 9789401445825 – Uitgever: Lannoo – 448 pagina’s – Verschenen: maart 2018

[bol_product_links block_id=”bol_5b8cf737099e5_selected-products” products=”9200000079001402,9200000083825754″ name=”blackwell” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “Blackwell – Kevin Valgaeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.