Wildernis – Jane Harper

Later waren de vier overgebleven vrouwen het over slechts twee dingen volledig eens. Eén: niemand had Alice Russell opgeslokt zien worden door de wildernis. En twee: Alice had een gemene kant, zo scherp dat je moest uitkijken dat je je niet sneed.

Korte inhoud
Met enige tegenzin beginnen vijf vrouwen aan een zware, regenachtige trektocht. Slechts vier van hen bereiken de eindstreep. De tocht door het ruige achterland van Australië was bedoeld om de vijf collega’s uit hun kantoorbubbel te halen en zo meer kracht en teamgevoel te creëren.

Aaron Falk, agent bij de federale politie, is extra geïnteresseerd in de vermiste vrouw, Alice Russel. Ze is de klokkenluider in Falks onderzoek – en wist bepaalde geheimen. Over de firma waar ze werkte en over haar collega’s.
In plaats van over een trektocht met een hechte samenwerking als resultaat, krijgt Falk verhalen te horen over een tocht vol beschuldigingen, agressie en afbrokkelend vertrouwen. En hoe dieper hij in de verdwijningszaak duikt, hoe groter de gevaren lijken te worden… 

‘Waarom zou Alice me vanuit de wildernis proberen te bellen?’ 

Auteur
“Jane Harper verhuisde als kind van Engeland naar Australië. Ze heeft dertien jaar als journalist gewerkt. De droogte, haar thrillerdebuut, won in 2016 de Australian Book Industry Award voor thriller van het jaar. De filmrechten zijn gekocht door Pacific Standard (de makers van o.a. Gone Girl). De droogte werd na verschijnen in Australië nummer 1 in de bestsellerlijsten.”

Je kon zeggen wat je wilde over Alice, maar die vrouw wist altijd precies waar ze mee bezig was.

Mijn mening
Wat vond ik De Droogte een geweldig sterk debuut! En wat vond ik Jane Harper leuk toen ik haar mocht ontmoeten! Dus ik had enorm veel zin in haar tweede boek, maar toch… Ik heb hem nog een hele tijd laten liggen, omdat ik hem gewoon niet al uit wilde hebben! En nu ik hem dan eindelijk gelezen heb, weet ik dat ik gelijk had: ik had hem nog niet uit willen hebben 😉

Federaal agent Aaron Falk raakt samen met zijn collega Carmen betrokken bij een vermissing in de wildernis. Normaalgesproken geen zaak voor hen, maar de vrouw die vermist wordt na een teambuildings-trektocht is Alice Russell, de vrouw die bij het accountantskantoor waar ze werkt voor hen op zoek was naar bewijs van witwaspraktijken… Heeft haar verdwijning te maken met hun samenwerking? Ze missen nog een aantal documenten en de druk van bovenaf om die te krijgen is groot, de klok tikt…
Algauw blijkt dat er in de groep van vijf vrouwelijke collega’s heel veel onderlinge spanningen waren en dat Alice met ieder van hen wel onenigheid had. Er speelt dus veel meer dan in eerste instantie lijkt.
Zal Alice nog levend teruggevonden worden? Wie zit er achter haar. verdwijning? En wat is het motief?

Dit boek is weer van begin tot eind retespannend! Jane Harper weet een grimmig sfeertje neer te zetten wat steeds intenser en intenser wordt en je de hele tijd op het puntje van je stoel houdt. In het begin heb je net als Falk het duistere vermoeden dat haar verdwijning te maken heeft met hun onderzoek naar het accountantskantoor, maar dan blijkt dat er veel meer speelt en er onder de dames, die verdwaald raken tijdens een tocht waar ze toch al geen zin in hadden, ook heel veel haat en nijd was. Doordat je terugblikken krijgt op de trektocht vanuit verschillende vrouwen, krijg je een steeds beter beeld van hun verhouding tot elkaar. En dan is er ook nog die creepy hut in de wildernis…

Tijdens het lezen hopte ik van verdachte naar verdachte en theorie naar theorie, maar geen één was de juiste! Wat een onwijs sterk en beklemmend verhaal weer, geweldig! Gewoon niet weg te leggen… En wat baal ik dat ik nu weer moet wachten op een volgende Jane Harper 😉

Wildernis
ISBN 9789400509740 – Uitgever: A.W. Bruna – 368 pagina’s – Verschenen: maart 2018 – Originele titel: Force of Nature – Vertaald door: Catalien en Willem van Paassen – Deel 2 in de Aaron Falk-reeks

7 thoughts on “Wildernis – Jane Harper

  1. Dit klinkt echt als een mega spannend verhaal. Ik ken deze auteur nog niet. Toch maar eens een kans geven als ik door mijn ellenlange TBR lijst heen ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.