Last minute cadeautips voor Kerst #2


Zoek je nog een kerstcadeautje? Ik geef wat last minute tips! Voor ieder wat wils   
Voor kinderen (en volwassenen!) die van de natuur en van dieren houden, heeft Uitgeverij Lemniscaat de meest prachtig geïllustreerde boeken. Ik deel drie pareltjes met jullie vandaag; over de olifant, bedreigde dieren en de natuur om ons heen: 

We hebben de plicht om voor olifanten te zorgen en het land te beschermen dat ze nodig hebben om te overleven, zodat ze gezond blijven en kunnen gedijen.

Korte inhoud De Olifant – Jenni Desmond:
“Er was eens een kind dat een boek van de plank pakte en begon te lezen…
En dat boek gaat over olifanten. Lees met hem mee en je komt achter de meest bijzondere dingen.
Wist jij dat een olifant altijd op zijn tenen loopt? En dat hij zelfs de pootjes van de kleinste vlieg op zijn rug kan voelen? Dat hij soortgenoten 10 kilometer verderop kan horen en dat een grote mannetjesolifant wel 7000 kilo kan wegen?
Ontdek nog veel meer in dit schitterende prentenboek over vriendelijke reus uit het dierenrijk: de olifant.”

Wat is dit een prachtig boek! De illustraties zijn zo dromerig, zo mooi. Ik ben helemaal verliefd. Op een heel toegankelijke manier leer je echt van alles over dit majestueuze dier, de olifant. Leuk hoe het jongetje van het begin van het boek – hij gaat een boek over de olifant lezen en verdwijnt in het verhaal – steeds terugkomt tussen de olifanten door. Heel aansprekend!
(ISBN 9789047709763 – 40 pagina’s)

Elk dier heeft zijn eigen verhaal en kent zijn eigen bedreigingen, bijna allemaal veroorzaakt door mensen. Maar wij hebben als mensen de problemen niet alleen veroorzaakt; we kunnen ze – als we willen – ook oplossen.

Korte inhoud Bedreigde dieren – Martin Jenkins, ill. Tom Frost:
“Dertig schitterende dieren hebben onze hulp nodig – harder dan ooit tevoren. Je ziet ze afgebeeld op kleurige postzegels uit de landen waar ze vandaan komen: van de tijger uit India tot de Nieuwzeelandse Kakapo. Ga mee op een reis rond de wereld, ontmoet deze prachtige bedreigde dieren en ontdek hoe wij ze kunnen redden.” (Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar het Wereldnatuurfonds.)

Een boek vol platen om in te lijsten! Als dit echte postzegels waren, was het zonde ze te gebruiken  En dan te bedenken dat al deze zo prachtig geportretteerde dieren door toedoen van de mens met uitsterven bedreigd worden… Er wordt in het kort verteld waar ze leven, hoe ze leven, hoe ze moeten overleven en hoe wij ze kunnen laten voortleven. Een wereldreis langs de mooiste wezens zonder wie de wereld een stuk kleurlozer zou zijn.
(ISBN 9789047710455 – 64 pagina’s)

Alle bladeren – van puntige cactusstekels tot enorme waaierbladen – zijn altijd hard aan het werk. In de bladeren maakt een plant zijn voedsel.

Korte inhoud Mijn eerste natuurboek – Camilla de la Bedoyere, ill. Jane Newland:
“Schitterende platen – kleurige collages en de fijnste schilderingen – nodigen uit om uren te kijken in dit natuurboek voor beginners. De wonderen van de natuur spatten van de pagina’s af – en wie meer wil weten over waar hij naar kijkt, krijgt in eenvoudige bewoordingen van alles uitgelegd. Van kriebelbeestjes tot de grootste roofdieren. Onder de grond en in de lucht. Bomen, planten en zaadjes. Huizen, holen en nesten. Zee, tuin en jungle. Alle aspecten die je kent – en die waar je nog nooit aan hebt gedacht – komen aan bod in dit uiterst rijke boek.”

Dit boek is zo ontzettend kleurrijk! Prachtig! En er komt echt van alles aan bod; bomen, planten, beestjes, vogels en andere dieren. De pagina’s staan vol prachtige, realistische illustraties en bijna alles wordt benoemd. Daarnaast wordt er over vele onderwerpen uitgebreider informatie gegeven. Achterin staat nog een woordenlijst én vind je vier herbruikbare natuur-speur-kaarten.  Een geweldige manier om voor het ‘eerst’ kennis te maken met wat de natuur ons te bieden heeft.
(ISBN 9789047710912 – 64 pagina’s)

Zit er iets tussen voor op je wensenlijst?
Ik had graag nog veel meer getipt, maar ja, druk druk druk enzo  Dus ik wens jullie nu gewoon hele fijne dagen! Vol mooie cadeautjes en vooral: vol warmte en liefde!
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.