Blogtour: Oxen: De hondenmoorden – Jens Henrik Jensen

Oxen de hondenmoorden
Achterflap

Hij was een dwaas die gewoon in een trein was gaan zitten en uit Kopenhagen was vertrokken. De natuur in. Met het naïeve idee dat alles weer zoals vroeger zou zijn als hij hier eenmaal was. In de stilte. Diep in de bossen.

Niels Oxen, de hoogst onderscheiden soldaat die ooit in het Deense leger gediend heeft, is aan lager wal geraakt. In de hoop zijn innerlijke demonen af te schudden, reist hij af naar het noorden. Daar wil hij zijn kamp opslaan in de bossen en een eenvoudig leven leiden.

Zijn droom verandert in een nachtmerrie als hij opeens beschouwd wordt als hoofdverdachte van de moord op een voormalig ambassadeur. De veiligheidsdienst is opvallend snel na de moord ter plaatse, en voordat Oxen ook maar iets heeft kunnen inbrengen is hij samen met de onorthodoxe agent Margrethe Franck betrokken bij het onderzoek naar een serie mysterieuze moorden.
Het verbindende element: opgehangen honden.

Er was dus een bevestigde link tussen de twee notabelen: de bejubelde advocaat en de carrièrediplomaat. Mogens Bergsoe en Hans-Otto Corfitzen. De link was hun hond. Om precies te zijn hun opgehangen honden.

Auteur
“Jens Henrik Jensen is journalist en thrillerschrijver. In 1997 debuteerde hij met Wiener Ringen. Zijn Niels Oxen-trilogie, waarvan het eerste deel in de zomer van 2015 in Nederland verschijnt, betekende zijn grote doorbraak in Denemarken en daarbuiten.”

Mijn mening
Ik heb het voornemen om meer Scandinavische thrillers te lezen, die liet ik altijd een beetje links liggen omdat ik al zoveel wil lezen en al die Scandinavische (plaats)namen vind ik lastig lezen, maar je ziet zoveel goede thrillers voorbijkomen… Ik heb de kans om mee te doen met deze blogtour dus met beide handen aangegrepen. Of ik enthousiast ben?

De korte inhoud van De hondenmoorden trok me heel erg aan, die belooft moord en doodslag en een spannend avontuur. In het begin van het boek was ik even bang dat het een heel erg politieke thriller zou worden en dat ik misschien verkeerd had ingeschat dat het ook een spannend avontuur zou worden. De spanning was er wel vanaf het begin, maar het leek vooral een politiek machtsspelletje te gaan worden. Gelukkig bleek het avontuur, de zoektocht naar wie er achter de hondenmoorden zit en het grote waarom, toch te komen, dus ik ben tevreden 😉

De cover van het boek, een grimmig bos, past heel erg goed bij de sfeer van het verhaal en het bos, waar Oxen zijn kamp opgeslagen heeft, speelt ook een grote rol in het verhaal.
De hondenmoorden is een verhaal waarin de spanning zich flink opbouwt en waarin macht en vertrouwen een hele grote rol spelen. Wie trekken er aan de touwtjes? Wie heeft macht over wie? Wie is te vertrouwen? Iedereen lijkt zijn eigen agenda te hebben…
De hoofdpersoon Niels Oxen is een zeer hoog onderscheiden Deense soldaat, een man die achtervolgd wordt door de geesten uit de oorlogen waarin hij gevochten heeft. Je krijgt enorme bewondering en sympathie voor hem, want hij weet ondanks zijn PTSS een grote bijdrage te leveren aan de zaak van de hondenmoorden. Voorheen hielpen drank en wiet hem door de dagen heen, nu heeft hij een doel; samen met agente Margrethe Franck op jacht gaan naar de moordenaars.

De hondenmoorden is een, ondanks die vervelende Scandinavische namen 😉 , thriller die heerlijk vlot wegleest. Vol spanning van begin tot eind, op politiek en op avontuurlijk vlak. Ik ben blij dat ik hem heb mogen lezen en ben zeer benieuwd naar de avonturen van Oxen in deel 2 en 3 van de trilogie.

Dit boek is boek van de maanden september en oktober in de Boekenwurmenclub van Jenny en mij. Haar recensie staat ook online!

De hondenmoorden
ISBN 9789400505780 – Uitgever: A.W. Bruna – 384 pagina’s – Verschenen: 15 september 2015 – Originele titel: De haengte hunde – Vertaald uit het Deens door: Corry van Bree – Deel 1 in de Oxen-Trilogie
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

6 thoughts on “Blogtour: Oxen: De hondenmoorden – Jens Henrik Jensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.