Blogtour: Koningslaan – Ellen Lina

‘Gisteren is een vrouw uit Huissen aangehouden […] Zij wordt op dit moment verhoord, maar wat haar aandeel is, kunnen wij nog niet zeggen. Wat wél vaststaat, is dat zij in ieder geval een bekende is van zowel de twee dode mannen, als de vermiste man.’

Korte inhoud
Het wonen aan de Koningslaan leek een droom, maar blijkt de hel.’Welkom terug…’
Na het tragische overlijden van haar overspelige man, verhuist de tweeëndertigjarige Charlie van Amerongen met haar twee dochtertjes terug naar haar geboortedorp. Een nieuwe baan, een nieuwe woning, een nieuwe start. Charlie heeft een zwaar jaar achter de rug en heeft het nodig om het verleden achter zich te laten en opnieuw te beginnen. Alles lijkt goed te gaan. Haar huis aan de statige en populaire Koningslaan is prachtig, haar kinderen zijn blij, ze maakt vrienden, en haar werk – als juf van groep 3 op basisschool Koningsbos – bevalt haar goed. Het lukt haar zelfs om voorzichtig een nieuwe liefde toe te laten, de jonge Finn Bogers weet Charlie’s hart te veroveren. Voor het eerst sinds lange tijd durft ze weer gelukkig te zijn. Helaas blijkt al snel dat niks is wat het lijkt en loopt alles mis. Haar nieuwe vrienden beginnen zich tegen haar te keren, ze raakt haar baan kwijt en haar huis voelt niet meer veilig. Zelfs haar eigen familie begint aan haar te twijfelen. Charlie dacht dat ze alles op de rit had, maar haar nieuwe start draait uit op een complete nachtmerrie.

‘… ik weet niet wie ik was. Ik weet ook niet wie ik ben. De afgelopen zeven jaar was een leugen, dus ik heb geen idee, werkelijk géén idee, wie er nu voor je zit. Sorry.’

Auteur
“Ellen Lina-Rink werd in 1983 geboren in Arnhem en is woonachtig in Huissen. De spannende liefdesroman Koningslaan is haar vijfde boek.”

Mijn recensie maakt onderdeel uit van de blogtour rond ‘Koningslaan’. De overige deelnemers vind je hier!

Mijn mening
Ik houd van de boeken van Ellen Lina, dat weten jullie inmiddels wel denk ik… (en lees anders maar mijn recensies van haar voorgaande boeken 😉 ) Heel erg blij en enthousiast dus als er een nieuwe verschijnt, in dit geval de spannende liefdesroman Koningslaan! Ik was zó benieuwd… Past de duistere cover bij het verhaal? (Ik moet wel even eerlijk bekennen dat ik het lezen bleef uitstellen, omdat ik het boek niet alweer uit wilde hebben, haha!)

In de prikkelende proloog doet een verslaggever verslag over een vreemde zaak in het Gelderse Elst; twee dode mannen, eentje vermist en een vrouw uit Huissen die is aangehouden in verband met de zaak… Wat is er gebeurd??
Dan lees je het verhaal van de 32-jarige Charlie die, na het ontdekken van het jarenlange bedrog van haar man én zijn plotselinge dood, teruggaat naar haar geboorteplaats Huissen, waar haar familie woont. Het grote huis aan de luxe Koningslaan en haar nieuwe baan als juf van groep 3 moeten een nieuwe start betekenen voor haar en haar twee dochtertjes. Onverwacht (en ongewild) komt er zelfs een nieuwe liefde op haar pad.
Alles lijkt rooskleurig, maar dan gebeurt er iets waardoor haar leven weer totaal overhoop komt te liggen. Haar slaapwandelen wordt steeds problematischer en er gebeuren hele rare en enge dingen. Haar vrienden keren zich tegen haar en Charlie begint sterk aan zichzelf te twijfelen. Hoe komt ze ooit uit deze nachtmerrie?

Het was vanaf het begin al meteen raak: ik zat in het verhaal en wilde én kon er niet meer uitkomen. Ellen weet je helemaal mee te sleuren een verhaal én de levens van de hoofdpersonen in. Het verhaal leest als een trein en voelt zo levensecht aan; je beleeft alles mee, de hoogte- en de dieptepunten.
Het verhaal heeft de hele tijd een bepaald soort spanning/dreiging en op gegeven moment komt er echt wel even een ‘WTF’ momentje. ‘Wat doe je me aan Ellen??’ Wat ook meehielp in de spanning voelen en meeleven, was dat ik me een beetje kon herkennen in de hoofdpersoon…

Dit verhaal is gevoelig, heerlijk sexy, zit vol fijne humor én is heel spannend op een duistere manier die inderdaad perfect bij de cover past. Wat een nachtmerrie beleeft Charlie… Pfff…
Ellen Lina heeft het weer geflikt hoor! Koningslaan is een ontzettend sterk en onwijs meeslepend verhaal. Wow!

Koningslaan
ISBN 9789086603497 – Uitgever: Ellessy – 328 pagina’s – Verschenen: januari 2018

One thought on “Blogtour: Koningslaan – Ellen Lina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.