Ijsengel – Nathalie Pagie

Het vuur laaide op en verspreidde een warmte die zijn huid deed gloeien, maar vanbinnen bleef hij ijskoud.

Korte inhoud
De brute ontvoering van mediamagnaat Berndt Müller zet heel Zweden op zijn kop. Zijn vrouw en dochters zijn wanhopig en gaan, tegen het advies van de politie in, met de ontvoerders in gesprek. Maar wanneer ze het geëiste losgeld betalen, verandert er niets; Berndt blijft spoorloos.

Als blijkt dat de ontvoerders allen hun eigen redenen hebben voor het misdrijf, slaat de vlam in de pan. Intussen ontdekt een klein meisje dat Berndt wordt vastgehouden op een onbewoond eiland voor de kust van Göteborg. Even lijkt zijn redding nabij, maar dan blijkt dat het meisje net zo gevangen zit als hij… 

Het plan spookte de laatste maanden bijna dagelijks door zijn hoofd en liet hem niet meer los; hij werd er soms zelfs zwetend van wakker.

Auteur
“Nathalie Pagie (1974) debuteerde in 2013 met De toneelclub. Na haar tweede thriller De campus begon ze een serie met het journalistenduo Tara en Diego als vaste hoofdpersonen. Paradijsvogels, Casa Familiaen Rio Grande werden grote bestsellers en met Casa Familia won ze in 2017 de Thrillzone Award voor Beste Nederlandse Thriller. Nathalie woont met haar gezin in Breda.”

‘Ik ben alleen en alles komt goed.’ Ja, als hij niet gek wilde worden, moest hij zijn angst de baas blijven.

Mijn mening
Vanaf vandaag is deze nieuwe thriller van één van mijn lievelingsauteurs, Nathalie Pagie, verkrijgbaar! Ik las hem gisteren al en vertel jullie met liefde wat ik ervan vind… 

Rasmus (26) is een jonge Zweedse zwerver die rondloopt met het plan om rechtvaardigheid te halen bij de man die hem een fijne toekomst beloofde toen hij klein was, waardoor hij het armoedige leven met zijn dronken moeder zo lang volhield. Met de hulp van twee anderen brengt hij zijn plan ten uitvoer. Maar het loopt wel een beetje uit de hand allemaal…
De rijke mediamagnaat Berndt Müller wordt ontvoerd en vastgehouden op een onbewoond Zweeds eiland. Hij zal daar helemaal alleen in de kou moeten blijven tot er losgeld is betaald. Maar: hij blijkt niet helemaal alleen te zijn, want er loopt nog iemand rond op het eiland. Kan hij hulp uit onverwachte hoek verwachten?

Laat ik even beginnen met de looks van het boek: gaaf gedaan! De voorkant straalt gewoon ijzige kou uit en de binnenkant van de omslag is gevuld met de covers van de andere boeken van Nathalie, erg leuk!

En dan het verhaal… Nathalie had me meteen weer vanaf de eerste pagina te pakken. Mijn nieuwsgierigheid werd al geprikkeld door die terugblik naar de Rasmus van acht jaar eerder – wat ging de relevantie ervan zijn? – en dan het spannende verhaal van Rasmus nu; de plannen die hij bedacht heeft en hoe ze ten uitvoer gebracht worden. Ondanks dat wat hij doet niet door de beugel kan voel je toch sympathie voor de jongeman die alleen maar zijn toekomstdromen wil laten uitkomen en eindelijk echt wil gaan leven…

En daarnaast de grote Berndt die ineens heel nietig blijkt te zijn als hij daar op dat eiland opgesloten zit. Eerst wanhopig en dan weer met hoop als hij Svenja ontdekt. Je leeft heel erg mee en hoopt dat hij weer veilig thuiskomt bij zijn gezin, waarvan je ook leest hoe ze de hele ontvoering beleven.

Dit ijzingwekkende verhaal is gewoon een echte pageturner! Vergeef me de clichés.  Eenmaal begonnen is er geen stoppen meer aan, dan zit je zo ontzettend ín het verhaal en leef je zo mee met de personages, dader én slachtoffers. En dan weet Nathalie nog fijne verrassende wendingen in het toch al retespannende verhaal aan te brengen ook. Ik kreeg letterlijk de koude rillingen van deze ijskoude thriller! Gewoon WOW weer!

De gedaante schreed langzaam naar de muur tegenover Berndt en draaide zich toen om. Tot zijn verbijstering zag Berndt een kind staan.

Ijsengel
ISBN 9789022584996 – Uitgever: Boekerij – 304 pagina’s – Verschenen: 2 oktober 2018

One thought on “Ijsengel – Nathalie Pagie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.