Mijn Top 3 van juli


Mijn Top 3 van juli
In juli las ik 24 fijne boeken. Dit is mijn persoonlijke Top 3 geworden (in willekeurige volgorde):

Tegelijk klampte hij zich aan die woorden vast: ze vormden de enige lieflijkheid die op het eiland te vinden was, al zorgden ze er ook voor dat hij een vreemde honger voelde. Een gapende honger naar iets waarvan hij niet wist waar hij het zou moeten zoeken.

Het touw en de waarheid – Marco Kunst & Jeska Verstegen 
Het is zo’n perfect geheel: die sfeervolle illustraties die een verhaal op zich vertellen en dan dat sprookjesachtige, filosofische verhaal waarin ik helemaal meegezogen werd. De ene prachtige zin na de andere, de ene prachtige illustratie na de andere… Ik ben echt helemaal verliefd geworden op dit jeugdboek!

Het is maar een spel.
Het zit allemaal in mijn hoofd.
Het is maar een spel.
Het is maar een spel…

Horrorland: Het is maar een spel – K.R. Alexander 
Wat had ik hier zin in! En ik werd zeker niet teleurgesteld! Misschien is dit wel mijn favoriete Horrorland-deel tot nu toe… Heerlijk de koude rillingen tijdens het lezen!! Zo lekker creepy, zo spannend. En dan dat einde…
Het (is maar een) spel had me helemaal in zijn greep!

Zijn klok tikte door naar zeven over twaalf.
Hij stond op, liep naar het raam en keek naar buiten.
Het monster stond in de tuin en keek hem recht aan.

Zeven minuten na middernacht – Patrick Ness & Siobhan Dowd
Dit boek staat vol met de meest prachtige, duistere illustraties van Jim Kay. Ze laten ons heel goed de sfeer zien die het verhaal oproept… Duister, magisch, heftig… Wat een plaatje om te zien, dit boek! En het verhaal… Pfff… Dit verhaal is sprookjesachtig – door de verhalen, de magie – en één grote nachtmerrie tegelijk – niet eens door het ‘wrede’ monster, maar door waar het eigenlijk allemaal om draait… Heel bijzonder! Bijzonder mooi!!
(Door dit boek leende ik Donds offer, een YA-novelle van Siobhan Dowd uit de bieb, en wow! Ook al zo prachtig! Een soort mythe, heel aangrijpend, kort maar krachtig! Wilde ik ook nog even noemen… )

Klik op de titels om alles te lezen over deze toppers!
Heb jij ze al gelezen? Of zet jij er eentje op je wensenlijst?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.