Rio Grande – Nathalie Pagie

Andere collega’s hield ze op afstand, maar met Diego kon ze samenwerken en niet alleen omdat hij de beste onderzoeksjournalist was die ze kende.

Korte inhoud
Als blijkt dat haar voormalige collega Diego Martinez, vermist wordt, twijfelt journaliste Tara Linders geen seconde. Ze moet naar Mexico, waar hij voor het laatst gezien is. Diego verbrak zijn relatie en verliet huis en haard om in Mexico, het thuisland van zijn vader, uit te zoeken wat hij nu echt wil: vrijheid en avontuur of een gesetteld gezinsleven? De eigenzinnige Tara mist haar partner in crime en grijpt zijn vermissing met beide handen aan om hem achterna te reizen.

Haar baas heeft aanvankelijk zijn bedenkingen – nergens sneuvelen zoveel journalisten als in Mexico – maar stemt toch toe als hij kansen ziet voor een wereldwijde primeur. Op een voorwaarde: ze gaat niet alleen, de mysterieuze undercoveragent Jay zal haar vergezellen. Samen doorkruisen ze de binnenlanden van Mexico, waar het gevaar voortdurend op de loer ligt. Als een anonieme tip over de verblijfplaats van Diego hen naar de beruchte motorbende Escorpiones leidt en Diego in levensgevaar blijkt te verkeren, wordt het pas echt bloedlink.

Maandenlang (…) had ze op stand-by geleefd, maar nu was het alsof Yvonnes verhaal haar de adrenaline gaf waarnaar ze gesnakt had.

Auteur
“Nathalie Pagie (1974) debuteerde in 2013 met De toneelclub; daarna verschenen De campusParadijsvogels en de bestseller Casa Familia. Rio Grande is de derde thriller over journalistenduo Tara Linders en Diego Martinez. Nathalie woont met haar man en kinderen in Breda.”

Want dat deze operatie riskant was, stond buiten kijf.

Mijn mening
Wat heb ik altijd zin om te beginnen aan een nieuwe Nathalie Pagie! Maar ik stel het ook altijd uiteindelijk weer uit omdat ik het boek niet al uit wil hebben, herkenbaar? 😉 Deze las ik heerlijk in de meivakantie.

Tara’s collega Diego vertrok naar Mexico en is daar van de radar verdwenen. Zijn vrouw vertelt dat aan Tara en vraagt haar om hulp. Journaliste Tara wil meteen naar Mexico vertrekken en bedenkt dat ze er mooi een verhaal van kan maken voor haar baas. Hij weet dat het levensgevaarlijk is voor journalisten in Mexico, maar geeft toch toestemming, want: er is een undercoveragent, Jay, die assistentie nodig heeft bij een zaak in Mexico, van een journalist. Win win dus!
Eenmaal in Mexico begint hun levensgevaarlijke tocht. Ze infiltreren in een beruchte motorbende én Tara zit op het spoor van Diego, die in levensgevaar blijkt…

Wat hou ik toch van de eigenzinnige Tara! Zo blij om weer een avontuur met haar te beleven. En wat is dit avontuur onwijs spannend! De spannendste tot nu toe denk ik zelfs.
Het verhaal is aangrijpend en ontzettend meeslepend, eenmaal begonnen zit er niets anders op dan door te lezen tot je het boek uit hebt, want er is geen enkel punt waarop je het makkelijk weg kunt leggen.

Rio Grande is een super vlotte, super gave en super goede Nathalie Pagie! Ze weet je op het puntje van je stoel te laten zitten en laat de personages en hun omgeving helemaal tot leven komen, waardoor je intens mee(be)leeft.
Ik wil het liefst nu meteen verder in een volgend Tara en Diego avontuur!

Rio Grande
ISBN 9789022582831 – Uitgever: Boekerij – 304 pagina’s – Verschenen: april 2018 – Deel 3 in de Tara en Diego-reeks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.