Pas op voor de buren – Hilde Vandermeeren

Matthew kwam hier nooit, hij wist waarschijnlijk niet eens dat ze de blokhut afsloot. En hij had al zeker geen idee wat ze onder de houten plankenvloer voor de buitenwereld verborgen hield.

Korte inhoud
Ruth is een thrillerauteur die onder pseudoniem schrijft. Dat is echter niet haar enige geheim. Ze verzwijgt een gruwelijke gebeurtenis uit haar verleden voor haar vriend Matthew en ook voor de buren. Haar moeder heeft haar geleerd dat je die nooit mag vertrouwen.
Dan gebeuren er vreemde dingen in haar omgeving en wordt ze geconfronteerd met haar grootste angst: dat ze even geestesziek is als haar moeder. Bij haar moeder had de ziekte fatale gevolgen. Kan Ruth haar eigen gedachten en waarnemingen nog vertrouwen? Of is er meer aan de hand? 

‘Omdat ze ons de hele tijd afluisteren.’
‘Wie?’
‘De buren, Ruth. Pas op voor de buren.’ 

Auteur
“Hilde Vandermeeren (1970) schreef meer dan veertig kinder- en jeugdboeken, waarvan vele werden bekroond met Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Sinds haar jeugd verslindt ze thrillers en spannende romans. Met haar eerste psychologische thriller, Als alles duister wordt, begon haar carrière als thrillerschrijfster en won ze meteen de Hercule Poirot publieksprijs 2013.”

Als niemand haar geloofde, zelfs de politie niet, moest ze de waarheid zelf zien te achterhalen.

Mijn mening
Wat een duistere cover, hè? Heerlijk! Ik kreeg meteen zin om in deze nieuwe Hilde Vandermeeren te duiken! Haar boeken zijn altijd zo geweldig spannend…

Ruth, thrillerschrijfster onder pseudoniem, woont in een cottage aan het einde van de straat, in een klein dorp. Precies zo afgelegen en anoniem als ze het graag heeft. Het hutje waarin ze schrijft is zelfs nog afgelegener, zo in het bos achter het huis. Door de geestesziekte van haar moeder wantrouwt Ruth alles en iedereen en vooral zichzelf, want wie zegt dat zij niet hetzelfde wordt en ook paranoïde wanen zal krijgen?
Dan beginnen er rare dingen te gebeuren bij Ruth in huis en in de straat. Is er een logische verklaring te bedenken voor alle gebeurtenissen? Of moet Ruth gaan accepteren dat ze zo is als haar moeder?

Vanaf het begin voel je al aan dat er wel iets met Ruth moet zijn, ze is zó ontzettend wantrouwig. Algauw wordt duidelijk dat daar een hele goede reden voor is en begrijp je hoe zwaar ze het heeft en waarom ze zo’n anoniem leven leidt. En dan die vreemde en beangstigende dingen die er gebeuren… Wordt Ruth gek gemaakt? Of ís ze gek aan het worden? Waar gaat het heen met het verhaal?? Ontzettend meeslepend is het! Niet weg te leggen.

Wat een geweldig spannende, boeiende én beangstigende thriller is dit weer! Een échte Hilde Vandermeeren, waarin je begint te twijfelen aan alles, ook aan de hoofdpersoon en haar betrouwbaarheid. En wat een briljant einde! De bloedstollende weg ernaartoe en dan die climax… Ik heb weer genoten!

Pas op voor de buren
ISBN 9789021408125 – Uitgever: Uitgeverij Q – 298 pagina’s – Verschenen: mei 2018

3 thoughts on “Pas op voor de buren – Hilde Vandermeeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.