Levi leest: Game Helden (2) tegen de zombie-cowboys – Marcel van Driel & Paco Vink

‘Ik heb superkrachten,’ zegt ze.
‘Ik ben SuperPuck!’ 

Korte inhoud 
“De Game Helden hebben niet alleen de monsters verslagen, ze hebben hun superkrachten uit de game meegenomen naar de echte wereld! Puck kan vliegen, Phileine kan zich verdubbelen en Raff praat met Blaag de Blob. Wanneer Manú zijn krachten uitprobeert, opent hij per ongeluk een portaal naar het Wilde Westen. Daar zien ze hoe een zombie-cowboy een paard aanvalt. Wanneer ze het dier proberen te redden, sluit het portaal achter de Game Helden. Samen met Blaag de Blob moeten de helden het opnemen tegen de zombie-cowboys en hun meester: het woeste tentakelmonster.”

Dit vonden wij de mooiste illustratie <3

‘Het is een zombie!’ roept Manú.
‘Een zombie-cowboy,’ mompelt Phileine.
‘Met een octopus op zijn hoofd.
Hebben wij weer.’ 

Levi (8) leest 
Levi en ik keken allebei erg uit naar dit tweede Game Helden-boek! Het eerste deel beviel ons heel erg goed.  Ik vond dit boek weer erg avontuurlijk én grappig! (‘Kippiejajee, modderzombies!’ )

Waar gaat het boek over? 
Over een paar vrienden, Raff, Manú, Puck en Phileine, die superkrachten gekregen hebben uit een game. Manú opent per ongeluk een portaal naar het Wilde Westen en dan is daar een zombie-cowboy en die verandert Manú ook in een zombie. En dan moeten zijn vrienden hem proberen te redden!

Wat vind je van het verhaal? 
Heel, heel, heel, heel, heel, heel (enzovoort) erg leuk!!!  Omdat het over gamen gaat, ik herkende er ook games in zoals Minecraft en Roblox enzo, omdat de vrienden krachten hebben in het echt die je in games kan hebben, en omdat het verhaal spannend én grappig is!

Wat vind je van de illustraties? 
Heel, heel, heel, heel, heel, heel (enzovoort) erg mooi!!!  Omdat ik daardoor alles van het verhaal goed voor me kan zien. Eentje vond ik echt het allermooist en dat is waar Puck tegen het monster gaat strijden (zie hierboven). En de voorkant is ook heel erg gaaf met die octopus in de zon!

Hoe vind je het verhaal lezen? 
Beetje makkelijk, ik had hem best snel uit (zo leuk vond ik het boek!), maar ook een beetje moeilijk, want sommige Engelse woorden (cowgirl, brains…) kon ik niet lezen!

Wat vind je van de personages? Wie vind je het leukst? 
Ik vind ze allemaal wel leuk, maar Blaag het allerleukste! Omdat die in heel veel kan veranderen. Hij verandert bijvoorbeeld in een katapult, een paard en een schild enzo…  En Puck haar superkrachten vind ik het leukst!

Heb je zin in meer boeken over de Game Helden? 
JAAAAAAAAAAAAAAA!!! Ik zag al dat de volgende komt en over dino’s gaat en dat vind ik ook wel heel erg leuk, ik hou van dino’s!

Veel leesplezier!
-X- Levi (& Judith)

Uitgeverij Billy Bones: “Billy Bones Bazen-boeken zijn avonturen die kunnen worden voorgelezen, die je samen óf lekker zelf kunt lezen. Alle verhalen hebben korte hoofdstukken en zinnen om lezen makkelijker en leuker te maken. Kies jij voor actie en humor of voor magie en vriendschap? Met Billy Bones Bazen word jij lezen de baas!

Game Helden tegen de zombie-cowboys 
ISBN 9789030508526 – Uitgeverij Billy Bones – 104 pagina’s – Verschenen: mei 2022 – Illustraties: Paco Vink – Deel 2 in de Game Helden-serie – Leeftijd: 8+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.