Paradijsvogels – Nathalie Pagie

Paradijsvogels2

Aan kritische vragenstellers was hier duidelijk geen behoefte. Waarom niet? Was er iets te verbergen? Wat dan? Was Aruba echt one happy island of was dat imago slechts schone schijn?

Achterflap
“Aruba: one happy island, maar nu even niet…

De eigenzinnige journaliste Tara Linders vertrekt naar Aruba voor een commerciële reportage over jonge succesvolle carrièrejagers. Als ze een Vlaams meisje ontmoet dat in nood verkeert, stuit ze op een compleet ander verhaal.

Met hulp van haar collega Diego Martinez gaat Tara op onderzoek uit en ontdekt ze dat het eiland ook duistere kanten herbergt. Samen trekken ze een grotere beerput open dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden: het luxe eilandleven blijkt niet meer dan een zeepbel. Als de bewoners zich tegen haar keren, zal ze moeten vechten voor haar leven.”

Nu de herinnering aan het huilende meisje haar weer helder voor de geest stond, kon ze haar niet langer negeren. Ze moest haar vinden.

Auteur
Nathalie Pagie (1974) is thrillerauteur en communicatieadviseur. Ze woont met haar gezin in Breda. De toneelclub was haar debuut en werd in 2014 opgevolgd door De campus. In oktober 2015 verscheen haar derde thriller Paradijsvogels.

Mijn mening
Door mijn recensies van De toneelclub en De campus weten jullie al dat ik fan ben van de sympathieke thrillerschrijfster Nathalie Pagie. Spannend dus als er een nieuw boek verschijnt, want dan heb je hoge verwachtingen 😉

Gelukkig werd ik niet teleurgesteld en dat had ik ook niet verwacht. Het boek ziet er super aantrekkelijk uit met die knalrode rug en idyllische coverafbeelding, je krijgt meteen zin om te gaan lezen. En als je dan eenmaal begint wil je ook niet meer stoppen. Het cursief gedrukte eerste hoofdstuk zorgt ervoor dat je meteen in het verhaal zit en weet dat er iets ergs aan de hand is, maar voor het hoe en wat moet je toch echt verder lezen. Gaandeweg wordt er meer duidelijk…

De eigenzinnige hoofdpersoon Tara en haar collega Diego leer je goed kennen. Het zijn boeiende, sympathieke en realistische hoofdpersonen.
Ze zijn een goed team samen, ondanks dat Tara niet graag en gauw om hulp vraagt. Als ze dan echt in de penarie zit op Aruba, doordat ze geen genoegen neemt met oppervlakkige reclamepraatjes over succesvolle carrièrejagers, maar gaat graven naar wat er achter de idyllische façade van Aruba verborgen zit, doet Diego er alles aan om vanuit Nederland zijn collega te helpen. Zal hij haar ondanks de enorme afstand weten te redden uit de gevaarlijke situatie waarin ze zit?

Paradijsvogels heeft een heerlijke onderhuidse spanning het hele boek door. Door die spanning en de fijne vlotte schrijfstijl van Nathalie Pagie – en de lekkere korte hoofdstukken – vlieg je door het verhaal heen en sla je hem voor je het weet helaas alweer dicht. Het smaakte absoluut naar meer, dus ik ben blij dat Nathalie liet weten dat er meer Tara en Diego aankomt!
Met Paradijsvogels heeft Nathalie Pagie naar mijn mening weer een goed staaltje werk geleverd. Het is een absolute aanrader voor liefhebbers van Nederlandse thrillers!

Paradijsvogels
Paradijsvogels
ISBN 9789022573525 – Uitgever: Boekerij – 320 pagina’s – Verschenen: oktober 2015

5 thoughts on “Paradijsvogels – Nathalie Pagie

      1. Haha dat is waar 🙂 Aan de ene kant sluit De campus goed aan bij dit seizoen, maar aan de andere kant is het minstens zo lekker om weg te dromen bij beschrijvingen van tropische locaties.. zwijmel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.