De toneelclub – Nathalie Pagie

De toneelclub
ISBN 9789022566886
Uitgever: Boekerij
224 pagina’s
Verschenen: mei 2013

Elin zoekt na een verbroken traumatische relatie haar heil in een nieuwe stad en een nieuwe baan. Ze wil helemaal opnieuw beginnen en haar verleden achter zich laten. Vooral Daniël, haar charmante maar ook gewelddadige ex, wil ze vergeten. Het lijkt haar aardig te lukken: haar baan is uitdagend, en ze besluit haar oude liefde voor toneel nieuw leven in te blazen door zich bij een toneelclub aan te sluiten. Als ze daar echter een oude bekende tegenkomt, wordt ze geconfronteerd met herinneringen die ze liever zou vergeten.

Elin komt voor een drastische keuze te staan: als ze niet weer het slachtoffer wil worden, zal ze het heft in eigen handen moeten nemen. Lukt het haar voor eens en voor altijd af te rekenen met haar verleden? 

Nathalie Pagie (1974) is freelance tekstschrijver en communicatieadviseur. Ze woont met haar man, dochter en zoon in Breda. De toneelclub is haar debuut en ze schrijft momenteel aan haar tweede literaire thriller.”

“Een gevoel van trots welde in haar op: ze had het geflikt! … Ze had de stap gezet die nodig was om vrij te zijn. Ontsnapt uit een leven dat als een gevangenis was geweest en waar ze bijna aan onderdoor was gegaan.”

Elin (28) is klaar voor een nieuwe start; ze wil de traumatische relatie met haar psychisch gestoorde ex-vriend Daniël achter zich laten en begint een nieuw leven in een nieuwe stad, waar ze een leuk appartement en een goede baan gevonden heeft. Ook besluit ze een hobby uit haar jeugd weer op te pakken en sluit zich aan bij een toneelclub. Goed voor elkaar zou je denken…
Maar als ze op de toneelclub een kwelgeest uit haar verleden tegenkomt en het tot een confrontatie komt, ziet Elin in dat ze al veel te lang in de slachtofferrol gehangen heeft. Het gepest op school, haar hele leven al redelijk onder de plak van haar manipulatieve moeder, het jarenlang goedpraten van de geestelijke mishandelingen van haar ex… Het is tijd om het heft in eigen handen te nemen en het verleden voorgoed af te sluiten. Daartoe stelt Elin een lijstje op met vijf actiepunten, waarna ze eindelijk vrij kan zijn.

“Ze zou geen slachtoffer meer zijn, maar haar leven in eigen hand nemen. Koste wat het kost.”

De eerste paar punten van Elins lijstje roepen bewondering bij je op en ook trots; ze neemt eindelijk het roer van haar eigen leven over en komt sterker in haar schoenen te staan. Maar naarmate het lijstje vordert slaat die bewondering om in verbazing… Wordt het niet erg rigoureus? Moet je nou sympathie blijven voelen voor Elin? Of is ze door ervaringen uit haar verleden té erg beschadigd geraakt?

“Nieuw Nederlands thrillertalent” staat er op de achterkant van mijn leesexemplaar. Daar kan ik het helemaal mee eens zijn! Je kunt wel merken dat de schrijfster tekstschrijver is, want het boek is vlot geschreven en loopt lekker. Het verhaal houdt je op het puntje van je stoel. Ik heb het bijna in één ruk uitgelezen en ik vermoed dat ik niet de enige zal zijn. Blij te lezen dat Nathalie Pagie aan een tweede thriller aan het werken is, want ik wil graag meer van haar lezen!

4 thoughts on “De toneelclub – Nathalie Pagie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.