Zonder angst – Inge van Prooijen

Hier had hij naartoe gewerkt. Ze wist het nog niet, maar ze had hem net zo hard nodig als hij haar. Misschien nog wel harder.

Korte inhoud 
“Cleo runt als kunstzinnig therapeut haar eigen praktijk genaamd Monsters onder mijn bed. Ze helpt cliënten van angsten af. Als de jonge studente Julia in een sessie laat doorschemeren dat ze in de gaten gehouden wordt, vraagt Cleo zich af of alle angsten van het meisje wel ingebeeld zijn. Het ontmaskeren van Julia’s stalker wordt steeds meer een obsessie voor Cleo. Hoe ver mag je als therapeut gaan om te helpen?”

Het is niet moeilijk om onzichtbaar te zijn, het zal je verbazen. Je zou kunnen zeggen dat ik het tot een hogere kunst heb verheven.

Mijn mening 
Wat een mooie omslag, hè?! Heel aansprekend!  Ik was ontzettend benieuwd naar dit thrillerdebuut van Inge van Prooijen! Smaakt het naar meer?

In de proloog houdt ‘Hij’ een ‘onzichtbaar’ meisje in de gaten op een feest. Zij weet het nog niet, maar ze heeft hem nodig…
Dan komt het verhaal van kunstzinnig therapeut Cleo, die in haar praktijk ‘Monsters onder mijn bed’ jonge mensen met angstklachten helpt. Haar nieuwe cliënt Julia (22) doet haar meteen aan een vroegere versie van zichzelf denken. Het meisje heeft nog helemaal niet veel losgelaten, vooral geschilderd en muziek geluisterd, maar toch laat ze Cleo niet meer los.
Zijn de angsten die Julia heeft wel ingebeeld? Of is ze echt in gevaar?
Cleo besluit alles op alles te zetten om het meisje te redden van haar stalker. Maar gaat ze niet te ver? En waarom doet ze dit eigenlijk?

Tussendoor lezen we nog cursieve hoofdstukken over ‘Zij’, een onzichtbaar meisje dat last heeft van een stalker. Over wie gaan deze hoofdstukken? Julia? Of iemand anders? Heel intrigerend!

Ik vond het boek niet meteen heel erg spannend, maar ik werd wel meteen heel erg gegrepen. En het boek leest ook nog eens heel erg lekker, ik kon het maar moeilijk wegleggen.  De hele tijd vroeg ik me af: Hoe zou dit gaan aflopen? Waar gaat het heen met het verhaal?
Het verhaal werd steeds beklemmender en beklemmender en ik begon me ook steeds meer af te vragen of Cleo wel helemaal goed bezig was en wel helemaal betrouwbaar was. Zeker: ze gaat te ver, maar: ze wil Julia graag helpen, alleen: is dat door passie voor haar werk en warme gevoelens voor Julia, of zit er meer achter? En wat dan?
Als je dan op gegeven moment denkt te weten hoe sommige dingen in elkaar steken, komen de laatste paar hoofdstukken nog!  Heerlijk!!! Ik hou ervan om zo te worden verrast.
Ik vind Zonder angst een heel geslaagd thrillerdebuut en het smaakt echt naar meer! Niet mega-spannend, maar wel een mega-beangstigend sfeertje én een hele fijne spannende ontknoping! Ik heb zeker genoten van dit boek.

Ik heb een nieuwe angst ontwikkeld, een die ik nog niet eerder heb gehad en het voelt… levensecht.

Zonder angst 
ISBN 9789461096807 – Uitgever: De Crime Compagnie – 240 pagina’s – Verschenen: januari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.