Over de grens – Katie McGarry

Over de grens2

De laatste keer dat ik in de kantine geluncht had was begin mei, bijna twee jaar geleden: de dag voor mijn wereld was ingestort. In die tijd werd er nog niet naar me gestaard of over me gefluisterd.

Achterflap
Een liefde zo verkeerd… en toch zo goed.

Niemand weet waarom de populaire Echo opeens een outsider is geworden. Wat er die afschuwelijke nacht is gebeurd, kan ze zich zélf niet eens meer herinneren, maar de gevolgen zijn duidelijk. Op school ontwijkt iedereen haar, en haar strenge vader houdt haar voortdurend in de gaten. Maar als Noah in zijn zwartleren jack haar leven binnenwandelt, verandert alles. Hij zou fout zijn, een player, gevaarlijk zelfs.

Echo weet dat ze hem beter uit de weg kan gaan, maar toch… toch heeft ze het gevoel dat hij de enige is die haar begrijpt en dat ze op het punt staat een grens over te gaan, iets waarvan ze niet eens wist dat ze het durfde… “

Dit was Noah Hutchins. De Noah Hutchins die niet aan vaste relaties deed, of zelfs maar aan afspraakjes. De Noah Hutchins die uitsluitend geïnteresseerd was in vriendinnetjes voor één nacht. De blower. Mijn tegenpool. En op dit moment was hij alles wat ik wilde.

Auteur
“Katie McGarry schrijft boeken voor jongeren waarin ze serieuze problemen niet uit de weg gaat. Haar eigen tienertijd – de jaren van grunge en boybands – beschouwt ze als de beste én de moeilijkste tijd van haar leven. Ze houdt van muziek, reality-tv en basketbal.

Katie is te vinden op Facebook, Goodreads en Twitter en natuurlijk op haar eigen website: katielmcgarry.com.”

Mijn mening
De cover is aansprekend, de titel knalt er vanaf, de hoofdstuktitels – de namen van de twee hoofdpersonen afgewisseld – zijn erg speels vormgegeven en de korte inhoud prikkelt… Maar wat vond ik van het verhaal?

Er zaten wat kleine foutjes in het boek, op het gebied van namen, die een keer of twee werden gewisseld, maar ik ga er vanuit dat dat komt omdat ik een leesexemplaar heb ontvangen en het nog niet de definitieve uitgave was.

De verhalen van de hoofdpersonen Echo en Noah komen binnen en ook de chemie tussen hen is voelbaar. Je raakt nieuwsgierig naar wat er met Echo is gebeurd wat ze zich niet kan herinneren en ook vraag je je af of het “normaal zijn” wat ze eigenlijk beide terug willen, wel is wat ze moeten willen.
Twee buitenbeentjes die hun eigen strijd strijden, die steun en begrip bij elkaar vinden nadat ze wat vooroordelen hebben overwonnen, het is een bekend verhaal, maar ik vind het wel een fijne aanvulling op het Young Adult (eigenlijk meer New Adult) vlak.
Ik heb meerdere New Adults gelezen de laatste tijd en ik vond wel dat Over de grens wat minder intens, minder heftig was. Te weinig seks? 😉 Maar ik vond het gewoon een goed verhaal en het heeft me geraakt en dat is belangrijk. Ik ben wel benieuwd naar meer van Katie McGarry!

over de grens
Over de grens
ISBN 9789034754684 – Uitgever: Harper Collins – 382 pagina’s – Verschenen: mei 2015 – Originele titel: Pushing the limits – Vertaald door: Angelique Verheijen
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Over de grens – Katie McGarry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.