Rome – Kiki van Dijk

Had ze zich dan toch gek laten maken? Waarom zou iemand haar willen volgen? Ze had alleen hier en daar wat vragen gesteld, nog geen letter op papier gezet.

KORTE INHOUD 
“Jarenlang deed journalist Gina verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke. De volgende dag blijkt hij spoorloos verdwenen – en Gina is de laatste die hem heeft gezien.

Gina weet dat ze de hoofdverdachte is en kan niet anders dan zelf op onderzoek uitgaan. Ze ontdekt een ingewikkeld netwerk van verraad en corruptie, waarin burgemeester Ferraro, haar steenrijke ex-schoonfamilie en zelfs haar eigen moeder een belangrijke rol spelen. En al snel wordt duidelijk dat niet alleen zijzelf groot gevaar loopt, maar ook haar vijfjarige dochter Mimi. Een bloedstollende race tegen de klok leidt Gina van decadente party’s naar een bloederige aanslag van decennia geleden en de catacomben van historisch Rome…”

Het ging om corruptie, moord, bedreiging en misschien wel afpersing, en haar plicht als journalist was om de feiten bloot te leggen.

MIJN MENING 
Ik kijk altijd enorm uit naar een nieuwe Kiki van Dijk! Waarheen vertrekken we dit keer? Ik mocht (net als in mijn vorige spannende boek, een YA, haha) naar Rome toe! De vraag is altijd of je na het lezen van deze thrillers nog behoefte hebt om zelf die kant op te gaan…

Gina (46), journaliste met al ruime ervaring in Nederland, moet zich nu ze (toch al echt wel een aantal jaar) in Rome woont en werkt nog altijd bewijzen. Ze hoopt met haar artikelen over de Romeinse maffia en de nieuwe burgemeester die een andere weg in wil slaan, eindelijk echt naam te maken.
Op een avond bij het borrelen na het werk komt ze een jeugdvriend tegen en met iets teveel drank op beleven ze een zwoele nacht. Maar: de volgende dag blijkt deze Okke (Orso voor de Italianen) vermist! Gina is de laatste die hem gezien heeft. Leeft hij nog? Wat is er aan de hand? Gina, die ook wel beseft dat ze gauw een verdachte zal zijn, besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Ze stuit al gauw op een connectie met de burgemeester en misschien wel de maffia… En het blijkt absoluut niet veilig te zijn om haar neus in deze zaken te steken, niet voor haar, maar ook niet voor haar dochtertje Mimi…

Door de pakkende proloog en het daarna een week terug in de tijd gaan, zit je meteen helemaal in spanning. Wat is er precies gaande in de proloog? En hoe zijn we daar gekomen?? Het verhaal leest, zoals ik gewend ben van Kiki van Dijk, echt heerlijk vlot weg en voor je het weet ben je alweer een flink aantal pagina’s verder! (en stoppen met lezen is sowieso geen optie!)
Gina is een boeiende hoofdpersoon; ze heeft flink wat meegemaakt (heeft PTSS), is een workaholic en net geen alcoholist. Naast het zich als journalist willen bewijzen, heeft ze ook nog deels de zorg voor haar dochtertje Mimi (5), die ze heeft met haar Italiaanse ex Matteo, een telg van een rijke en machtige familie. Ze heeft het zeker niet makkelijk! En dan kan ze ook nog eens niet anders dan zich te storten op de verdwijningszaak van Okke, waarmee ze flink port in een wespennest… Gelukkig heeft ze hulp van haar zwager Sandro, ook al is hij een crimineel… Of moet ze haar mening over hem herzien? Lekker hoor!
Waar is Gina in hemelsnaam in verstrikt geraakt? Hoe gaan de puzzelstukjes allemaal op hun plaats vallen?? Doorlezen maar!
Het verhaal is echt continu heerlijk spannend! En dat vleugje romantiek erbij vind ik echt een heel erg fijne toevoeging! Ik heb van begin tot eind gesmuld van deze thriller. Meeslepend tot en met! Op naar de volgende ‘reis’…

Rome 
ISBN 9789401621922 – Xander Uitgevers – 288 pagina’s – Verschenen: april 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.