Ongrijpbaar – Bianca Nederlof

Ongrijpbaar
Samenvatting:
“Er wordt geschreeuwd en een golf van beweging trekt door de menigte. Ik zet Nick op de grond. Als een bewegende muur duwen mensen tegen ons aan. Met een felle ruk worden Nicks vingers uit mijn hand getrokken.”

Bij de plaatselijke intocht van Sinterklaas raakt Silvia in de chaos die uitbreekt na een opstootje haar 3-jarige zoontje Nick kwijt. Er wordt meteen een zoekactie op touw gezet, maar Nick is onvindbaar. Silvia en haar man David zijn radeloos.
Heeft het geheime verleden van Silvia misschien te maken met de verdwijning van haar zoontje? Aangezien haar man van niks weet, zal Silvia in haar eentje de confrontatie aan moeten gaan met de demonen uit haar verleden. Zullen ze Nick ooit nog terugzien?

Auteur:
Bianca Nederlof (1980) heeft al vanaf jongs af aan liefde voor taal en passie voor verhalen. In 2012 verscheen haar eerste kinderboek. In januari 2014 is inmiddels het vijfde kinderboek uitgekomen. Bij LetterRijn is in oktober 2014 ‘Ongrijpbaar’ verschenen. Dit is Bianca’s debuut in het thrillergenre.

Mijn mening:
Waarom heb ik dit boek eigenlijk gelezen als moeder van een 3-jarig jongetje? Brrr! Het werd wel erg levensecht zo. Ik weet niet of ik nog met mijn mannetje naar de Sinterklaas intocht durf 😉
Bianca Nederlof heeft een angstaanjagend realistisch verhaal geschreven met Ongrijpbaar. Hartverscheurend hoe de wereld van Silvia en David stilstaat na de verdwijning van hun zoontje, terwijl hij voor de buitenwereld gewoon doordraait. Stukje voor stukje kom je meer te weten over het geheime verleden van Silvia en hoe ze een nieuw leven begon toen ze David ontmoette. Ze moet terug naar haar verleden om Nick terug te kunnen vinden. De spanning wordt langzaam opgebouwd en het verhaal houdt je tot op de laatste pagina in zijn greep.
Ik hoop van harte dat Bianca nog meer thrillers gaat schrijven, want dat ze dat kan is duidelijk, dat heeft ze met dit sterke thrillerdebuut bewezen!

Ongrijpbaar
ISBN 9789491875069 – Uitgever: LetterRijn – 227 pagina’s – Verschenen: oktober 2014
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

0 thoughts on “Ongrijpbaar – Bianca Nederlof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.