#Boekperweek & ILN: december & #hrc2016

book
December is alweer bijna voorbij, 2015 loopt op zijn einde… Tijd dus voor een laatste leeschallenges update van dit jaar!
Wat las ik in december? En wat is de eindstand van mijn leesuitdagingen?

#ikleesnederlands

 • Paradijsvogels van Nathalie Pagie (recensie)
 • Winter in New York van Chantal van Gastel (recensie)
 • Tot waar we kijken kunnen van Inge van der Krabben (recensie)
 • Als alles duister wordt van Hilde Vandermeeren (recensie)

Met deze vier fijne boeken kom ik op een eindstand van 50/40 voor Ik lees Nederlands, mooi aantal toch? Bijna één Nederlands boek per week. Benieuwd hoeveel het er komend jaar gaan zijn. Of ik er weer een uitdaging van maak weet ik nog niet, maar ik zal het in ieder geval bijhouden.

Paradijsvogels2
#boekperweek

 • Over de grens van Katie McGarry (recensie)
 • De Franse Revolutie van Noah Shusterman (recensie)
 • Scrooge van Geronimo Stilton (recensie)
 • Kleine Felix en het botskussen van Elly van der Linden (recensie)
 • Het Picasso mysterie van Manon Berns (recensie)
 • (ik schreef ook nog een recensie over het Molboekje 2016, maar aangezien dat een notitieboek+ is, tel ik die niet mee)

In totaal dus negen boeken gelezen deze maand. Daarmee komt mijn boekperweek uitdaging op 134/53. Nu weet ik zeker dat ik mijn laatste (?) boek van dit jaar ook nog uit ga krijgen, dus met De Val van Melanie Raabe sluit ik het jaar dan af met 135 boeken! Meer dan 2,5 per week, wat een genot! En als ik de tweede helft van het jaar niet geestelijk was ingestort 🙁 , waren het er vast meer geweest! (ik hoopte op 159/53 😉 )

Kleine Felix
2016

In 2016 ga ik in ieder geval weer een uitdaging aan, de Hebban Reading Challenge 2016. Ik heb mijn doel in eerste instantie bescheiden gehouden, aangezien ik de tweede helft van 2015 minder gelezen heb dan in de eerste en mijn persoonlijke crisis helaas nog niet over is, dus ik ga voor 100 boeken in 2016… Ik zal jullie weer op de hoogte houden!

Fijne laatste dagen van het jaar!
-X- Judith

0 thoughts on “#Boekperweek & ILN: december & #hrc2016

 1. Tip: ‘Wat de golven brengen’ van Fabio Genovesi.

  Heel mooi! En suoergrappig. Tis dat ik in april al naar Mallorca ga want anders zou ik accuut naar Forte dei Marmi gaan.

  Groetjes,

  Sandra
  Bruna en bieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.