Eiland – Mark Janssen


Korte inhoud
Een vader, een dochter en hun hond lijden schipbreuk en spoelen aan op een klein eiland.
Wat zij niet weten, is dat dat eiland niet is wat het lijkt.
Eiland beschermt de drie tegen wind en kou, tegen golven en gevaar, en voert hen door een prachtige wereld.
Terwijl de seizoenen veranderen, ontdekken ze geluiden en geuren die ze niet kennen en kleuren die ze nog nooit hebben gezien.
Tot ze worden gered. En dan blijkt dat Eiland niet onopgemerkt is gebleven…

Illustrator
“Mark Janssen studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Hij illustreert voor zowel kinderen als volwassenen en werkte al aan driehonderdvijftig boeken mee.”
Na Niets gebeurd en Dino’s bestaan niet is er nu zijn prachtige kijkboek Eiland.


Mijn mening
Dat ik fan ben van het werk van Mark Janssen hoef ik denk ik niet meer te zeggen, maar ik doe het lekker toch: ik ben fan! Wat maakt deze man een prachtige dingen. Iedere keer word ik weer verliefd op zijn illustraties. En dit boek, mensen, dit boek is zó mooi!

Zonder woorden, alleen in beeld, wordt het verhaal verteld van een vader, een dochter en een hond die schipbreuk lijden op de woeste zee. Ze weten zichzelf te redden en bereiken op een vlot een mooi groen, maar kaal eiland. Wat ze in eerste instantie niet doorhebben is dat het eiland helemaal geen eiland is! Dagen en nachten gaan voorbij en er gebeurd van alles in die wondere onderwaterwereld waar de eilandbewoners helemaal geen weet van hebben.

Ik vind het zo knap hoe je met alleen beeld zoveel kunt vertellen. Iedere pagina vertelt een heel verhaal. En er is zoveel moois te zien! Je wordt helemaal meegesleurd die prachtige kleurrijke wereld in. Een wereld waar je het liefst niet meer wilt vertrekken. En weet je wat ik nog het mooiste vind: ik raakte zelfs ontroerd door dit beeldverhaal!

Ik zou het liefst iedere afbeelding inlijsten en ophangen. Wat een prachtig prentenboek, wat een geweldig kunstwerk. Dank jullie wel Mark Janssen en Lemniscaat!

Eiland
ISBN 9789047710639 – Uitgever: Lemniscaat – 26 pagina’s – Verschenen: maart 2018 – Leeftijd: 4+

[bol_product_links block_id=”bol_5ad5ac8e5d431_selected-products” products=”9200000085203734″ name=”eiland” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.