Vlieland – Kiki van Dijk

Nog steeds geen enkele beweging. Lag Noor in een soort coma? Zo dronken was ze gisteravond toch niet geweest?

Korte inhoud
“Charlie is reisblogger, maar zoekt het dit jaar noodgedwongen dichter bij huis. Als ze wordt uitgenodigd voor een paar nachten op een glamping op Vlieland, grijpt ze haar kans. Het eiland trekt de laatste jaren veel hippe toeristen, dankzij de luxe restaurants, exclusieve winkeltjes en prachtige natuur. Op het eiland aangekomen wil ze Sytze interviewen, de eigenaar van een nieuwe bierbrouwerij. Hij is echter bot en ongeïnteresseerd, en Charlie krijgt vreemde reacties als ze wat mensen naar hem vraagt.
Dan wordt het bebloede lichaam van een meisje gevonden. Sytze wordt onmiddellijk verdacht, en als er nog een meisje verdwijnt weet iedereen het zeker: hij is de dader. Door de zomerstorm wordt Charlie gedwongen om op het eiland te blijven en ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan, met gevaar voor eigen leven…”

Ze was in een leven beland waarin eigen keuzes maken steeds lastiger werd.

Mijn mening
Ik hou van de vakantiethrillers van Kiki van Dijk, ze lezen altijd heerlijk weg en zijn lekker spannend, zo ook weer deze nieuwste!

Reisblogger Charlie (43) is uitgenodigd op Vlieland voor een paar nachten glamping en om bierbrouwer Sytze te interviewen over zijn terugkeer naar het eiland (hoopt ze) en zijn succesvolle Vliebier. De man lijkt niet erg populair onder de bewoners en geeft Charlie wisselende vibes. Hij is aardig maar ook grillig en laat niets los over zijn privéleven.
Als er op de camping een vermoord meisje wordt gevonden in een tent en er later nog een meisje verdwijnt, is iedereen het er algauw over eens dat Sytze de dader is. Charlie voelt dat er meer moet spelen en besluit haar journalistenhart te laten spreken en zelf op onderzoek uit te gaan. Maar of dat nou zo verstandig is? Niet alleen de zomerstorm die losbreekt blijkt gevaarlijk te zijn…

Ik haalde even de zomer in huis met deze eilandthriller. Maar wel een stormachtige! 
Het verhaal leest zoals ik gewend ben van Kiki van Dijk heerlijk vlot weg en heeft fijne korte hoofdstukken. Het is boeiend en spannend van begin tot eind en wist mijn aandacht de hele tijd vast te houden (lastig met mijn chronische leesdip!), zodat het maar moeilijk wegleggen was.
Je leert Charlie goed kennen, die eigenlijk helemaal niet meer zo happy is met haar influencerbestaan (flink gepusht door haar man) en in wie iets tot bloei komt tijdens die spannende dagen op het eiland, met de moord, de verdwijning, de storm en de vele verdachte personen. Ze moet en zal zelf op onderzoek uit gaan en erachter komen wat er speelt en wie er nou de schuldige is. Slim? Misschien niet, maar gedreven is ze wel! En het levert een heerlijk spannend verhaal op, mét een geweldig sfeertje door die heftige zomerstorm! (Het eiland is afgesloten van de buitenwereld…)
Ik heb weer gesmuld van deze thriller met fijne feelgood-twist aan het einde (na een heerlijk op-het-puntje-van-je-stoel stuk ). Op naar meer!

Ze kon het nu niet langer ontkennen. Op nog geen twintig meter van haar eigen tent was vannacht een mooie jonge vrouw gruwelijk vermoord.

Vlieland
ISBN 9789401613996 – Xander Uitgevers – 282 pagina’s – Verschenen: juni 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.