Casa Familia – Nathalie Pagie

Wat haar in het busje wachtte, wist ze niet, maar ze moest het doorstaan om daarna bij haar kinderen te zijn.

Korte inhoud
Een survivalweekend in de Belgische Ardennen lijkt voor journaliste Tara Linders de uitgelezen kans om haar nieuwe collega’s beter te leren kennen. Alleen heeft ze een bloedhekel aan survival en in groepen is ze ook niet op haar best. Liever gaat ze in haar eentje op pad om de omgeving te verkennen. Voor haar vaste partner Diego Martinez is het weekend de perfecte afleiding van zijn problemen thuis; hij stort zich vol overgave op de activiteiten.

Als Tara zich bemoeit met een knokpartij in de plaatselijke kroeg, ontmoet ze een paar ongure types die overduidelijk geen pottenkijkers kunnen gebruiken. Wat hebben ze te verbergen? En wat speelt er in het leegstaande ziekenhuis in het bos? Tara en Diego gaan op onderzoek uit. De lugubere vondst van een kinderhand leidt al snel naar het Spaanse Andalusië, waar het brein achter de operatie zich schuilhoudt. Lukt het Tara en Diego hem te vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen?

‘Er is nog iets.’ Uit de buidel van haar capuchontrui haalde ze een kleine glazen pot tevoorschijn die ze zonder verdere uitleg aan haar collega gaf.

Auteur
“Nathalie Pagie (1974) is thrillerauteur. Ze woont met haar man en twee kinderen in Breda. In 2013 debuteerde ze met De toneelclub en een jaar later verscheen De campus, waarvan inmiddels al meer dan 15.000 exemplaren zijn verkocht. Paradijsvogels verscheen in 2015 en was de eerste thriller in de serie over Tara Linders en Diego Martinez. Casa Familia is het vervolg.”

Mijn quote staat achterop!!

Mijn mening
Vandaag ga ik Nathalie opzoeken op de Libelle Zomerweek, dus ondanks dat Casa Familia nog niet “aan de beurt” was, leek het me leuk om hem wel al gelezen te hebben als ik haar ontmoette, dus hij kreeg voorrang 😉

In de spannende proloog worden de kinderen van Kat verdoofd en zij wordt in een busje gesleurd. De ontvoerders hebben haar ergens voor nodig en als ze meewerkt is ze zo weer bij haar kinderen terug…
Tien jaar later: journaliste Tara Linders en haar collega Diego Martinez (we kennen dit duo al uit Paradijsvogels) zijn op teambuildingsweekend in de Belgische Ardennen met hun collega’s van de krant, om een fusie te vieren en elkaar te leren kennen. Tara is absoluut geen teamplayer en ze gaat dus veel haar eigen gang.
Op een avond ziet ze hun survival-instructeur een barman neerslaan. Ze raakt nieuwsgierig en gaat op onderzoek uit. Ze stuit op een verlaten privékliniek met in de ondergrondse bergruimte een lading opgezette dieren én een kinderhand op sterk water! Voer voor een verhaal dus! Samen met Diego gaat ze verder op onderzoek uit en de speurtocht die ze van België naar Spanje leidt is zeker niet zonder gevaar voor eigen leven…

In dit tweede boek met Tara en Diego in de hoofdrol leren we ze weer wat beter kennen, wat ik erg leuk vind, want ik mocht ze in het vorige boek meteen al. De eigenzinnige einzelgänger Tara (die van mij wel mag stoppen met roken, Nathalie!) wordt heel erg geconfronteerd met haar eenzaamheid en het feit dat ze mensen buitensluit. Diego staat onwijs in tweestrijd; hij heeft zijn jonge gezin, maar leeft voor zijn werk en dat gaat niet goed samen. Allebei staan ze voor een soort tweesprong. Ik wil deze levensechte personages, waar ik erg mee meeleef wel erg graag terugzien, dus ik hoop op meer!

Wat heeft Nathalie met Casa Familia weer een heerlijk vlot (fijne korte hoofdstukken) verhaal geschreven en wat is het verhaal vol duistere (familie)geheimen meeslepend en spannend! En dan dat zenuwslopende einde… Ik moest gewoon doorlezen en had het boek dan ook in één dag uit. Verslavend! Nathalie heeft het dus weer geflikt 🙂 Wanneer komt de volgende?

Casa Familia
ISBN 9789022577929 – Uitgever: Boekerij – 304 pagina’s – Verschenen: april 2017 – Deel 2 in de Tara & Diego-reeks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.