De regel van drie – Sam Ripley

DE REGEL VAN DRIE WACHT 
GEDULDIG EN TROUW
EERST KWAM HIJ VOOR MIJ
NU KOMT HIJ VOOR JOU

KORTE INHOUD 
“Eerst geloofde ik niet in de regel van drie. Althans niet meteen. Het was gewoon een verhaal dat mensen elkaar vertelden op de campus. Een gerucht dat mijn vriend had opgevangen over een jonge studente, Amy, die een leven vol ongeluk had gekend: haar zus was omgekomen bij een ongeval en haar ouders hadden zelfmoord gepleegd.

Daarna raakte Amy geobsedeerd door het getal drie: ze was ervan overtuigd dat zij óók gedoemd was om te sterven. Want volgens de regel van drie volgen drie tragedies elkaar altijd op. Onzin natuurlijk. En toch was ze er drie jaar later niet meer.

‘Ja Ila, het onheil komt altijd in drieën,’ zei mijn vriend lachend. En hij bleek gelijk te hebben. Want deze keer heeft de regel van drie het op mij voorzien, al zal ik alles proberen om mijn lot te ontlopen. En het ergste van allemaal? Als je dit leest, ben jij de volgende.”

Drie.
Het heeft allemaal te maken met het getal drie.

MIJN MENING 
Wat leek dit boek me gaaf en spannend!!! Meteen geïntrigeerd door de beschrijving… Wat zou dit voor verhaal gaan zijn? 
(Trigger warning: drugs, drank en suïcide)

‘Ik ben bang dat het onheil inderdaad in drieën komt. Eerst Maya, toen Steve en Jenny en nu ben ik dus aan de beurt. Ik ga ook dood. Ik voel het.’ 

Amy’s zus Maya is fataal verongelukt en drie jaar later plegen haar ouders tegelijk zelfmoord. Amy’s vriendin Lizzie begint op een dag over ‘de regel van drie’, dat het onheil altijd in drieën komt, en dat plant een zaadje in Amy’s hoofd. Zal zij de volgende zijn die doodgaat, het derde sterfgeval in de familie? Het is nu ongeveer drie jaar na de dood van haar ouders… Amy raakt geobsedeerd en gaat op onderzoek uit. Ze houdt ook een dagboek bij, een ‘survivalgids’ voor de volgende.
Ila hoort jaren later van een vriend over ‘de regel van drie’, de vervloeking, en het nestelt zich als een splinter in haar hoofd. Wat als er iets van waar is? Zij verloor haar ouders en drie jaar later haar broertje en nu zou zij dan aan de beurt zijn… Ze gaat op onderzoek uit en stuit op het verhaal van Amy en krijgt haar dagboek in handen. Wie of wat zit hierachter? Is het een vloek, een moordenaar of gewoon een verzinsel?? En: is Ila de volgende???

Komt het onheil altijd in drieën?
Toegegeven, de regel van drie lijkt niet volledig verzonnen te zijn, maar dat wil toch niet zeggen dat ik ten dode opgeschreven ben?

Ik moest in het begin wel even wennen aan de schrijfstijl, het aan jou als lezer (of eigenlijk de volgende vervloekte, die deze ‘survivalgids’ in handen krijgt) vertellen van de gebeurtenissen. Maar erg pakkend was het verhaal wel meteen en het las uiteindelijk ook wel lekker vlot weg, dus ik ging na een beetje twijfel gewoon door. Toch moet ik eerlijk zeggen dat ik het boek makkelijk kon wegleggen en wel aan het twijfelen bleef of ik het wel echt uit wilde lezen, het werd namelijk maar niet echt heel erg spannend… Wanneer zou het onheilspellende gevoel omslaan in echte op-het-puntje-van-je-stoel spanning? Zou dat wel gaan gebeuren? Ik hoopte de hele tijd op méér… En daarnaast was het ook wel veel hetzelfde, zo met eerst dan ene meisje en ‘de regel van drie’ en dan het volgende meisje… Maar het las zo lekker weg en ik bleef toch wel geïntrigeerd, dus ik besloot het boek uit te lezen! Zou het einde bevredigend zijn? Wat zou er nou uiteindelijk achter de ‘vloek’ gaan zitten??
Tsja, zelfs nu na het uitlezen weet ik niet zo goed wat ik nou van dit boek vond! Mixed feelings… Zeker pakkend, onheilspellend en lekker lezend, maar ook niet helemaal bevredigend en ik had het spannender verwacht/gewild…

Hoi, ik ben Eve en ik ben degene die de regel van drie verslaat.
Lees verder, dan zul je zien hoe ik dat doe.

De regel van drie 
ISBN 9789049202811 – Uitgeverij Boekerij – 432 pagina’s – Verschenen: 12 maart 2024 – Vertaald door: Martijn van Opbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.