Mijn Top 5 kinderboeken van 2020


 Lijstjestijd!
Op 3 januari deelde ik de Top 3 best door jullie bekeken boeken van 2020, vanaf 5 januari deel ik vijf keer een persoonlijke Top 5 van 2020!
Als vierde mijn Top 5 kinderboeken (in willekeurige volgorde). Ik las er 67 vorig jaar en na lang nadenken koos ik voor deze heerlijke boeken. 


Gozert – Pieter Koolwijk (Lemniscaat, ill. Linde Faas)
Door Prutje ben ik van Pieter Koolwijk gaan houden, wat een geweldig mooi verhaal. En dat was Gozert ook! Ik schreef in mijn recensie:
“Ik was bij dit boek ook meteen alweer verliefd op de kleurrijke omslagillustratie van Linde Faas. En het verhaal… WOW! Zo vol energie, vol kleur, vol fantasie, vol liefde… Het is ontzettend grappig, maar tegelijkertijd ook heel triest. Ik heb gelachen tijdens het lezen van dit boek, maar ik heb ook zitten huilen. Zo onwijs mooi is dit verhaal. Lezen dus!!”


Timur – Gaby Rasters (Billy Bones)
Gaby Rasters kan niet alleen prachtige romans schrijven, ook ontroerende kinderboeken! Ik schreef in juli:
“Ik had al vanaf de eerste bladzijde het gevoel dat dit een heel erg fijn boek ging worden, en dat klopte! Ik heb tijdens het lezen van dit prachtige verhaal meermaals tranen in mijn ogen gehad! En moeten lachen! Timur heb ik echt in mijn hart gesloten.”


De Tempeljagers 1: Het verdwenen eiland Kivamba – Michael Reefs (Billy Bones)
Inmiddels is deel 2 van deze heerlijk avontuurlijke serie ook al verschenen en is het ongeduldig afwachten op deel 3! Wat een genot!
“Laat ik meteen met de deur in huis vallen: wat heb ik zitten genieten van dit mega-spannende avontuur! Ik heb het boek letterlijk in één ruk uitgelezen (het leest ook nog eens heerlijk vlot) en zou het liefst meteen doorgaan met het volgende deel. Zeker een veelbelovende start van een nieuwe reeks dus! WOW!”


Het meisje dat met beren praatte – Sophie Anderson (Volt, ill. Kathrin Honesta, vert. Pauline Michgelsen, winactie afgelopen!)
Ik was meteen verliefd op dit plaatje van een boek! Vanbinnen en vanbuiten prachtig:
“Ik zei al dat ik weg was van de omslagafbeelding van dit boek (die overigens pérfect bij het verhaal past), dat ben ik ook van de zwart-wit illustraties binnenin! Het meisje dat met beren praatte is een hartverwarmend sprookjesachtig verhaal. Ik heb onwijs zitten genieten van dit mooie verhaal en zat zelfs met tranen in mijn ogen af en toe.”


Het verlangen van de prins – Marco Kunst (Gottmer, ill. Marieke Nelissen)
Ook zo’n boek waar ik van tevoren al helemaal weg van was door de prachtillustraties. En nadat ik het heerlijke verhaal gelezen was, was ik er nóg enthousiaster over:
“Het is echt van begin tot eind een onwijs geweldig, fantastisch, meeslepend, mysterieus en spannend avontuur! (Ik ben maar een klein beetje enthousiast hoor!)”

Heb jij deze prachtige kinderboeken al gelezen?
Morgen deel ik tot slot mijn Top 5 prentenboeken!
-X- Judith

2 thoughts on “Mijn Top 5 kinderboeken van 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.