De Tempeljagers 1 – Michael Reefs (met Jungle Escape!)

‘De grootste geheimen liggen begraven op de diepst gelegen plekken.’ 

Korte inhoud
“Wanneer broers Noah en Finn op onderzoek uitgaan in de reusachtige kelder van Chateau Ravenhorst, vinden ze een oeroude landkaart. Deze toont het mysterieuze en onvindbare eiland Kivamba.

Het zou een eiland vol gevaar zijn, dat misschien beter onontdekt kan blijven. Maar… het avontuur is aanlokkelijk en samen met hun beste vriendin Tess haalt de tweeling hun avontuurlijke tante over voor een laatste ontdekkingsreis.

Maar dan wordt tante Lara op het eiland ontvoerd en moet het drietal een magisch voorwerp uit een tempel halen om Lara terug te krijgen. Wat volgt is een zenuwslopende zoektocht vol listen, valstrikken en gevaren.”
(www.detempeljagers.nl)

Wat nou als ze zelf ook dat soort schatten zouden vinden? Een eigen onderzoek starten en mysteries ontrafelen. Ja, dat ziet hij wel zitten!

Mijn mening
Dit boek is de eerste van een nieuwe serie van duizendpoot Michael Reefs (eerder las ik deel 1 van zijn De Bieb-bende reeks) en het eerste boek van hem dat bij Uitgeverij Billy Bones verschijnt. (Een van mijn favoriete uitgeverijen van kinderboeken; je kunt blind alles van ze lezen!) Is De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba een veelbelovende start van een nieuwe serie avontuurlijke verhalen?

Tweelingbroers Noah en Finn (13) hebben een heel avontuurlijke tante, Lara (gebaseerd op Lara Croft! ). Nadat ze in de kelders van hun kasteel een kist met Afrikaanse maskers en een hele oude kaart hebben gevonden besluit hun tante Noah, Finn en hun beste vriendin Tess mee te nemen voor hun eerste grote avontuur. Ze gaan op zoek naar het verdwenen eiland Kivamba!
Eenmaal daar in de buurt aangekomen blijkt dat zij niet de enigen zijn die naar het eiland willen en dan begint hun gevaarlijke tocht pas net… De tieners komen er zelfs op gegeven moment alleen voor te staan. Zullen ze zichzelf weten te redden? En hun tante?

Laat ik meteen met de deur in huis vallen: wat heb ik zitten genieten van dit mega-spannende avontuur!
Ik werd van begin tot eind meegesleurd in de levensgevaarlijke speurtocht van de moedige broers, hun stoere vriendin en hun toffe tante. Wat zij allemaal beleven! Ik zag het als een Indiana Jones-film voor me! Geweldig!!
Ik heb het boek letterlijk in één ruk uitgelezen (het leest ook nog eens heerlijk vlot) en zou het liefst meteen doorgaan met het volgende deel. Zeker een veelbelovende start van een nieuwe reeks dus!  WOW!

Meedoen aan de Jungle Escape (room) die bij dit boek hoort? Lees gauw verder…

Dit is veel meer dan waar hij op had gehoopt. Een verdwenen eiland. Een geheime tempel. Zijn hart maakt een sprongetje van geluk.

Jungle Escape
Bij de lancering van het boek afgelopen maandag is ook meteen een digitale escape room van start gegaan! De Jungle Escape
Iedere dag is er bij een andere blogger/bookstagrammer op hun account een letter te vinden (in een afbeelding). Bij mij vind je vandaag de laatste letter… Als je alle 7 letters gevonden hebt kun je vandaag vanaf 12:00 proberen de code te kraken op www.detempeljagers.nl om de tempel te betreden…
In die tempel vind je dan komende week weer nieuwe opdrachten!
Kun jij uiteindelijk de schatkist openen? Succes!!

Dit zijn de deelnemende accounts (klikbare link):

Hieronder de afbeelding nog wat groter:


De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba
ISBN 9789463850230 – Uitgeverij Billy Bones – 272 pagina’s – Verschenen: april 2020 – Deel 1 in De Tempeljagers-reeks – Leeftijd: 10+

3 thoughts on “De Tempeljagers 1 – Michael Reefs (met Jungle Escape!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.