Het verlangen van de prins – Marco Kunst

Zeven jaar eerder, aan het begin van de zomer, was Lode aangespoeld op het strand.

Korte inhoud
“Op een dag verschijnt een mysterieuze driemaster in de haven van het dorp waar Lode woont. Lode herkent in het boegbeeld meteen de geheimzinnige prins over wie hij soms droomt. Als het schip aanlegt vormen de zeilen zich tot een majestueuze circustent. Lode glipt aan boord en volgt vanuit een schuilplek de bijzondere voorstelling. Maar dan gaat alles mis: hij raakt verstrikt in de zeilen en kan het schip die nacht niet meer verlaten. De volgende ochtend blijkt hij getroffen door de vloek van de prins: wie eenmaal aan boord van de prins heeft gedroomd, moet voor altijd aan boord blijven. Lode maakt nieuwe vrienden en leert alles over de raadselachtige geschiedenis van het eeuwenoude schip. Ondertussen gloort er hoop bij de bemanningsleden, want wie weet heeft Lode de sleutel in handen om de vloek van de prins op te heffen…”

Maar Lode had niet alleen mooie dromen. Vaak waren zijn nachten duister en onrustig. Dan stond hij in zijn droom op de voorplecht van een schip: het schip dat aan een touwtje om zijn nek hing.

Hij voelde… nee, hij wíst, dat hij aan boord van dat schip moest zien te komen. Hoe dan ook.

Mijn mening
Wat een plaatje om te zien, hè!  Prachtig! En de illustraties, van Marieke Nelissen, binnenin ook! Onwijs sfeervol, ze brengen het verhaal nog meer tot leven. En ik kan je wel vertellen: ik genoot niet alleen van de illustraties…

Zeven jaar geleden spoelde Lode als peuter aan op het strand. Sindsdien woont hij in Huize Landvast, het kindertehuis. Heel fijn heeft hij het daar niet en als de lieve kokkin oma Walyu – die altijd mooie verhalen vertelt en lief is voor de kinderen – ontslagen wordt, besluit Lode ook te vertrekken.
In de haven ziet hij een mysterieus en eeuwenoud schip, precies zo een als aan de ketting om zijn nek. Hij voelt dat dit schip bijzonder is en dat hij aan boord moet zien te komen. Eenmaal aan boord blijkt het schip vervloekt; niemand kan het schip ‘Het verlangen van de prins’ verlaten en het schip wordt ook nog eens achtervolgd door de woede van de prins…
Weet Lode iets waardoor hij en de bemanning de vloek van de prins kunnen opheffen? Met zijn nieuwe vrienden begint hij aan een spannend en zeer gevaarlijk avontuur!

De proloog van het verhaal is meteen zeer aangrijpend, dus eenmaal begonnen met lezen in dit boek is er ook geen stoppen meer aan. En stoppen wil je ook gewoon niet meer, kan ik je beloven. Het is echt van begin tot eind een onwijs geweldig, fantastisch, meeslepend, mysterieus en spannend avontuur! (Ik ben maar een klein beetje enthousiast hoor )
Het verhaal heeft wortels in het verleden, maar speelt zich af in het heden, waar heden en verleden naast elkaar leven. Hoe dat precies zit moet je zelf lezen, maar het is echt zo supergaaf!!
Ik heb zo intens zitten genieten van dit sprookjesachtige jeugdboek, wat dus zeker niet alleen leuk is voor kinderen. Iedereen moet dit boek gewoon lezen!
Het verlangen van de prins kan zo in het rijtje tijdloze klassiekers naast bijvoorbeeld Paul Biegel! Een aanrader!

‘Het is een lang verhaal, want de vloek is niet het enige. We kunnen niet van boord, maar het schip wordt ook nog eens achtervolgd door de woede van de prins.’ 

Het verlangen van de prins
ISBN 9789025772840 – Uitgever: Gottmer – 240 pagina’s – Verschenen: juli 2020 – Illustraties: Marieke Nelissen – Leeftijd: 9+

One thought on “Het verlangen van de prins – Marco Kunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.