Mijn Top 5 prentenboeken van 2020


 Lijstjestijd!
Op 3 januari deelde ik de Top 3 best door jullie bekeken boeken van 2020, vanaf 5 januari deel ik vijf keer een persoonlijke Top 5 van 2020!
Als vijfde en laatste mijn Top 5 prentenboeken (in willekeurige volgorde). Ik las er een héleboel vorig jaar (prentenboeken houd ik niet bij) en ik wil deze mooierds graag nog even in het zonnetje zetten. 


De lente van Kleine Beer – Elli Woollard (Lemniscaat, ill. Briony May Smith, vert. Jesse Goossens)
Ik hou heel erg van de illustraties van Briony May Smith, dus dit prentenboek mag niet ontbreken in mijn lijstje. (Ik tip dan meteen stiekem ook even De herfst van Kleine Gans) Ik schreef in mijn recensie:
“Dit is een ontzettend lief verhaaltje, op rijm, over een heel bijzondere vriendschap, want de steen verandert ook nu de lente er bijna is… En de illustraties zijn zó sfeervol en schattig!”


Dit is Guus – Chris Chatterton (BBNC Uitgevers, vert. Denise Bos)
Guus is echt geweldig! Ik schreef in april:
“Die norse Guus die nérgens van houdt… Hij houdt alleen van worstjes! Of is dat niet helemaal waar?
Echt een heerlijk humoristisch verhaal met fantastische illustraties. Wij zijn er allemaal weg van!”


Remi, het eenzame hondje – Richard Jones (Veltman Uitgevers, vert. Ellen Hosmar)
Ook van de illustraties van Richard Jones ben ik helemaal weg! En dat er dan een prentenboek is waarin de hoofdpersoon Remi heet (mijn oudste heet Remy)…
“Wat is dit een lief en ontroerend prentenboek! Dat arme hondje, zo eenzaam, op zoek naar een thuis… Ik had een brok in mijn keel tijdens het lezen. En wat zijn de illustraties ook vertederend!”


Altijd dichtbij – Mark Janssen (Lemniscaat)
Ik dacht aan Raar, ik dacht aan Sinterklaasliedjes (ik hou gewoon van Mark Janssen!), maar aangezien ik Altijd dichtbij echt één van de mooiste prentenboeken ooit vind, moest deze op de lijst!
“Die prachtige gedetailleerde en sfeervolle zwart-wittekeningen – zo perfect passend bij het verhaal – waar je uren naar kunt blijven kijken en de prachtige, haast poëtische tekst – Maar hoe harder ik probeerde haar niet te missen, hoe meer ze mij ontbrak – waar zo veel verdriet, liefde, hoop en troost uit spreekt…
WOW, gewoon wow! Dit prentenboek heeft heel veel indruk op me gemaakt en ontroert me steeds opnieuw. Heel erg veel liefde voor dit boek!”


Het Sneeuwvlokje – Benji Davies (L.S. Amsterdam, vert. Edward van de Vendel)
Benji Davies maakt ook zulke prachtige prentenboeken, ik wil ze echt allemaal hebben!
“Ik vind de illustraties van Benji Davies zó lief en zó kleurrijk en zó warm… En het verhaal is al net zo mooi en vertederend! Het verhaal wist me echt te ontroeren.”

Heb jij deze geweldige prentenboeken al gelezen?
Dit was mijn laatste Top 5!  Heb jij nog boeken van mijn lijstjes op je wensenlijst gezet?
-X- Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.